Kinofestivāls «Artdocfest/Riga» notiks kā dokumentālās filmas uzņemšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Starptautiskais dokumentālā kino festivāls “Artdocfest/Riga” notiks no 28. aprīļa līdz 3. maijam. Festivāla rīkotāji uzskata, ka svarīgākais kino svētku sakarā ir paturēt dzīva kino ar dzīviem skatītājiem burvības nervu. Pandēmijas laika festivāls tiks organizēts dokumentālas filmas uzņemšanas veidā, informēja rīkotāji.

“Filmas sižets: festivāla rīkotāji atved filmu pie skatītāja vai nelielas “viena burbuļa” skatītāju grupas un dokumentē filmas pirmizrādi klātienē. Pēc filmas seansa notiek jautājumu un atbilžu sesija/autora diskusija ar skatītājiem. Skatītāju grupas apjoms atkarīgs no tobrīd spēkā esošajiem ierobežojumiem, taču festivāla – filmas komanda sola, ka tie būs aizrautīgi skatītāji!” vēstīts festivāla pieteikumā.

Septiņos klātienes seansos tiks demonstrēta viena no paredzētajām festivāla programmām “Baltijas fokuss”. Viens atsevišķs seanss tiks rīkots festivāla konkursa “Artdocfest” filmai “Gunda.” Abu konkursa programmu žūrijas skatīsies filmas uz lielā ekrāna. Programmas “Artdocfest” žūrija to darīs klātienē, savukārt programmas “Baltijas fokuss” žūrija – attālināti no savām mītnes zemēm.

3. maijā pulksten 21.00 TV kanālā “Current time” un “IDFF Artdocfest” “Facebook” kontā tiks translēta festivāla noslēguma ceremonija, ko pārraidīs arī portāls LSM.lv. Noslēguma ceremonijas skatītāji tiks iepazīstināti ar festivāla norisi, filmām, to autoriem, tiks paziņoti uzvarētāji un pasniegtas balvas.

Tāpat no 1. līdz 3. maijam festivāla ietvaros notiks dokumentālā kino simpozija diskusiju filmēšana.

1. maijā tiešsaistē notiks starptautiska diskusija “Dokumentālista misija pasaulē bez barikādēm jeb ko šodien būtu filmējis Podnieks?” ar Baltijas valstu kinematogrāfistu piedalīšanos ierobežotā skaitā (angļu valodā).

2. maijā brīvā dabā un tiešsaistē Latvijas dokumentālistu diskusija “Dokumentālistu pēcpusdienas snauda” ar Agra Redoviča pēdējo piecu gadu Latvijas dokumentālā kino analīzi. Piedaloties Latvijas dokumentālistiem ierobežotā skaitā un pieļaujamajā distancē, kā arī tiešsaistē (latviešu valodā).

3. maijā iecerēta filozofa Ulda Tīrona saruna ar režisoru, filmas “Gunda” autoru Viktoru Kosakovski (angļu, krievu valodā).

Reportāžas no filmu pirmizrādēm, simpozija diskusijām un festivāla noslēguma ceremonijas tiks publicētas festivāla mājaslapā.

Plašai publikai kinoteātrī visas festivāla filmas plānots izrādīt vasarā. Tad notiks arī tikšanās ar to autoriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti