Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Pēteri Strautiņu

Pārsteidzošu filmu pirmizrādes kinofesitvālā "Spektrs"

Kinofestivālā «Spektrs» skatāmas filmas no labākajiem kino festivāliem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Žanriski atšķirīgas filmas par konceptuālām tēmām varēs skatīties sestajā kinofestivālā „Spektrs”. Filmas no nozīmīgiem kino festivāliem līdz šīs nedēļas nogalei rāda tikai vienā seansā „Kino Citadele”.

Kinofestivāla „Spektrs” programmas veidotāji izvēlējušies filmas, kurām būtisks ir saturs. 10 filmu programmā iekļauts kino, ko Latvija redzēs pirmo reizi. Kinofestivālā varēs skatīties filmas, kas jau piedalījušās lielākajos kino festivālos – Berlīnes, Kannu, Venēcijas un Toronto.

„Te būs labākie no labākajiem,” pārliecināts ir  kinofestivāla „Spektrs” organizators Sergejs Timoņins.

Blakus režisora Ksavjēra Dolāna Francijas un Kanādas kopražojuma filmai „Tas ir tikai pasaules gals”, kura saņēma žūrijas „Grand Prix” Kannu festivālā, „Kino Citadele” būs arī divas debijas vesterniem –„Par katru cenu” un „Gausie rietumi”.

Kino klasiķis Verners Hercogs dokumentālajā filmā „Vernera Hercoga sapņi par savienoto pasauli” pievēršas 21.gadsimta svētībai un sērgai – virtuālajai pasaulei. Meistars sadošot pamatīgu sutu tiem, kuri ir atkarīgi no virtuālās vides.

 „Viņam šī filma ir gandrīz vai terapija, kur viņš pats mēģina saprast, kā un kāpēc darbojas internets. Viņš nav interneta cilvēks. Tā ir filma, kas ir jāredz,” uzsver kinofestivāla „Spektrs” organizators Sergejs Musatovs.

Savukārt filma no Jaunzēlandes „Mežakuilis un ūdenskrese” ir ārkārtīgi mīļa, sirsnīga un moderna, bet tajā pašā laikā absolūti klasiska jeb filma visiem, turpina Timoņins.

Taču Musatovs izceļ filmu „Vilnis”, nosaucot to par eiropeisku blogbasteri, jo filma ir uzņemta pēc Holivudas receptes, bet eiropeiskā stilā.

Ar kinofestivāla „Spektrs” filmām var iepazīties ŠEIT.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti