Kinofestivālā Polijā - Pakalniņas retrospekcija un Krilova filma par Kluci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Katovicē notiekošā starptautiskā filmu festivāla „Ars Independent” programmā iekļauta līdz šim plašākā Lailas Pakalniņas filmu retrospekcija, savukārt māksliniekiem veltītajā festivāla dokumentālo filmu skatē piedalās režisora Pētera Krilova filma „Klucis. Nepareizais latvietis”.

Festivālā līdz 29. septembrim tiek izrādīta 21 Lailas Pakalniņas filma. Šogad tā ir jau trešā Lailas Pakalniņas filmu retrospekcija. Aprīlī režisores filmas tika demonstrētas dokumentālo filmu festivālā "Visions du Reel" un Šveices sinematēkā, jūlijā plaša filmu kolekcija bija pieejama internetā bez maksas. dafilms.com filmas ir pieejamas arī šobrīd.

Retrospekciju skatē līdzās Lailas Pakalniņas filmu kolekcijai skatītājiem piedāvāta arī Berlīnē dzīvojošā izraēliešu filmu režisora Liora Šamriza un ievērojamā poļu animācijas filmu režisora Pjotra Dumalas filmu programmu.

Laila Pakalniņa festivālā piedalās arī žūrijas darbā, vērtējot programmā "Black Horse" iekļautos debijas darbus, kā arī vada meistarklases jaunajiem režisoriem un filmu studentiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti