Kinofestivāla «Open Place» žūriju vadīs poļu režisors Felikss Falks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

IV starptautiskā Baltijas valstu īsfilmu festivāla “Open Place” žūriju vadīs poļu režisors Felikss Falks, Berlināles, Maskavas starptautiskā kinofestivāla un citu starptautisku kinofestivālu laureāts, lsm.lv pavēstīja "Open Place" rīkotāji.

Tradicionāli žūrijas priekšsēdētājs ir tās valsts pārstāvis, kura guvusi galveno balvu iepriekšējā gadā. 2015. gadā “Open Place” "Grand Prix" saņēma Polijas īsfilma “Alberts” (režisors D.Vavžiņaks).

Žūrijas sastāvā darbosies arī aktrise Mirdza Martinsone (Latvija), Kotbusas kinofestivāla kurators Marsels Maiga (Vācija), režisors Hanness Lintrops (Igaunija) un aktrise Lidija Fedosejeva-Šukšina (Krievija).

“Šogad izskatījām 381 dalības pieteikumu, kas ir par 52% vairāk nekā iepriekšējā gadā," norāda festivāla programmas direktore Aleksandra Žukova. "Nenoliedzami mani pārsteidza un iepriecināja fakts, ka saņēmām pieteikumus no valstīm, kas atrodas tālu ārpus Baltijas jūras reģiona robežām – ASV, Francijas, Ēģiptes, Kazahstānas. Tas acīmredzami liecina par festivāla atpazīstamību.”

Konkursa programma tiks paziņota tuvākajā laikā, sola festivāla rīkotāji. Šobrīd ir zināms, ka tajā iekļuvušas trīsdesmit Baltijas jūras reģiona valstu, Krievijas un Islandes īsfilmas.

IV starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu festivāls norisināsies Rēzeknē no 16. līdz 21. augusta.

Kinofestivālu “Open Place” kopš 2013.gada rīko Rēzekne pilsētas dome un pašvaldības aģentūra “Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs”. Festivāla galvenā norises vieta ir Latgales vēstniecība "Gors". Festivāla programmā iekļauti gan konkursa filmu seansi, gan plaša ārpuskonkursa pasākumu programma – kinofilmas, izrādes, koncerti, tikšanās ar režisoriem un aktieriem.

Kinofestivāla “Open Place” goda prezidents ir aktieris Ivars Kalniņš (Latvija), starptautiskās orgkomitejas priekšsēdētājs – Sergejs Novožilovs (Krievija), producente – Jūlija Daņiļina (Latvija), programmas direktore – Aleksandra Žukova (Krievija).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti