Kinofestivāla «Open Place» galveno balvu ieguvusi dāņu īsfilma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

20. augustā Rēzeknē ar svinīgu koncertu noslēdzās Otrais starptautiskais īsfilmu kinofestivāls „Open Place”, kurā otro gadu pēc kārtas festivāla „Grand Prix” saņēma īsfilma no Dānijas, šoreiz dāņu režisora Teja Molstroma Kristensena dokumentālā īsfilma „Dissonans”.

Īsfilmas tika apbalvotas četrās nominācijās. Tika piešķirtas arī trīs īpašās balvas. Par labāko dokumentālo īsfilmu tika atzīta dāņu režisora Karla Olsona īsfilma „Lai svētīta ir šī vieta”, kā labākā īsmetrāžas spēlfilma balvu saņēma poļa Bartoša Kruhlika filma „Karstums”, bet labākās animācijas īsfilmas balva tika Edmundam Jansonam par „Kora turneju”. Skatītāju simpātijas balvu saņēma Krievijas režisore Anna Janovskaja par īsfilmu „Labais cilvēks”.

Kā vēstīts, kinofestivāla konkursa programmā piedalījās 27 īsfilmas, ko veidojuši jaunie režisori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Dānijas, Vācijas un Krievijas. Jauno režisoru veikumu izvērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā ir vairāki kino profesionāļi: kino režisore un pasniedzēja Laima Žurgina, Baltijā lielākā starptautiskā īsfilmu festivāla „2Annas” producente Amanda Boka, kino un video mākslas pasniedzēja Agnese Ivane un kino konsultants, viens no Ūmeo starptautiskā filmu festivāla (Zviedrija) dibinātājiem Toms Palmens, kā arī režisore un producente Ināra Kolmane.

Festivāla noslēguma koncertā notika ne vien svinīga balvu pasniegšana, bet arī gan vietējo, gan viesmākslinieku uzstāšanās. Rēzekniešiem un pilsētas viesiem bija iespēja vēlreiz piedzīvot deju kopas „Dziga” un horeogrāfes Lilijas Liporas dejas uzvedumu „Būt kopā”, ar pasaulē un Latvijā zināmām dziesmām priecēja Rēzeknes bigbends un dziedātājs Andris Ērglis, kā arī kinofestivāla noslēgumā piedalījās Krievijas kino un teātra aktieri Valentīna Talizina, Irina Švedova, Sergejs Koļesniķovs un Aristars Ļivanovs. Koncertu vadīja Latgales vēstniecības "Gors" vadītāja Diāna Zirniņa un Krievijas aktieris, TV raidījumu vadītājs Vjačeslavs Manučarovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti