Kinoblogeru īpašajā pirmizrādes seansā Bērtona «Lielās acis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

8. janvārī "Kino Citadele" notiks “Kinoblogeri piedāvā” īpašais pirmizrādes seanss jaunākajai režisora Tima Bērtona filmai “Lielās acis”.

Patiesos notikumos balstītā filma “Lielās acis” ir stāsts par apbrīnas vērto un dažkārt arī komisko mākslinieces Mārgaretas Kīnas dzīvi - pie mums gleznotājas vārds ir maz zināms, taču pasaulē viņas radītie apburošie tēli ar milzīgajām acīm ir slaveni jau kopš 20. gadsimta 50. gadiem.

Eimijas Adamsas atveidotās Mārgaretas Kīnas ceļš uz atzinību nebūt nebija vienkāršs. Lai gan neparastie mākslas darbi piesaista uzmanību, Mārgaretas vīrs Valters (Kristofs Valcs) pārliecina viņu, ka mākslinieces-sievietes gleznas nekad nebūs populārāras vai pieprasītas, un tā nu viņa ļauj savus darbus parakstīt un pārdot ar Valtera vārdu. Laulāto bizness iet no rokas, un slavas apmātībā viņš arvien vairāk nostumj malā dzīvesbiedri, līdz Mārgaretai ir gana, un viņa nolemj cīnīties par savu vārdu un daiļradi, pat ja tas nozīmē skandaloza tiesas procesa uzsākšanu…

“Lielās acis” ir pirmā Tima Bērtona uzņemtā biogrāfiskā filma pēc 20 gadu pārtraukuma. Bērtons ir liels Mārgaretas Kīnas fans, kam pieder ievērojama viņas darbu kolekcija, un savulaik pasūtījis māksliniecei ne tikai savas sievas Helēnas Bonemas-Kārteres, bet arī sava suņa portretu. Jāpiezīmē, ka abi galveno lomu atveidotāji jau ir nominēti “Zelta globusa” balvai, tāpat kā filmā skanošā Lanas del Rejas oriģināldziesma “Big Eyes”. Par to, kā arī daudz ko citu, stāstīs kinoblogere Līva Spandega īpašajā pirmsfilmas ievadstāstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti