Kinoblogeri rīko Krievijā aizliegtas filmas pirmizrādi Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kinoblogeri 16. aprīlī rīko īpašu pirmizrādes seansu stindzinošajam trillerim "Bērns Nr.44" par sērijveida slepkavas medībām Staļina laiku PSRS, kurā "noziedzība nepastāvēja". Filma aizliegta Krievijā par it kā "vēstures faktu sagrozīšanu". Tāpat filmu nolemts neizrādīt Baltkrievijā un Kirgīzijā.

Politiski uzlādētais trilleris pulcējis ievērojumus aktierus - Toms Hārdijs, Gerijs Oldmens, Vincents Kassels, Nūmī Rapasē, Džeisons Klārks, Džoels Kinemans un citi, kurus sera Ridlija Skota vadībā uzfilmējis talantīgais zviedrs Daniels Espinosa ("Slepenā mītne").

Filma balstīta uz tāda paša nosaukuma Roba Toma Smita bestselleru, kuru kopā ar pārējām triloģijas grāmatām iespējams iegādāties pirmizrādes atbalstītāja "Jānis Roze" grāmatnīcās.

Īpašajā pirmizrādes seansā par filmā atspoguļoto vēstures periodu stāstīs "Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības" pārstāvji. Filmas seanss plkst. 19.40 "Kino Citadele". Filma uz Latvijas kinoteātru ekrāniem regulāros seansos nonāks 24. aprīlī.

Krievijas Kultūras ministrija un filmu izplatītāji "Central Partnership" nolēma neļaut izrādīt trilleri, pamatojot lēmumu ar to, ka tajā, sagrozot vēstures faktus, tiek aizskarta cieņa pret Otrā pasaules kara veterāniem.

Vēlāk savu viedokli pauda arī Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis, aicinot beigt "bezgalīgās šizofrēniskās refleksijas pašiem par sevi". Ministrs pauda uzskatu, ka filmas aizliegums pamatojams ar cieņu pret sevi un savu vēsturi. Medinskis uzsvēra, ka nedrīkst aizbildināties tikai ar veterānu aizskārumu.

Savukārt neizpratni par filmas aizliegumu paudis grāmatas autors Robs Toms Smits.

"Nesaprotu, ko es sagrozīju? Bada nebija? Geju vajāšanas? Korupcijas? Slepenpolicijas?" savā tviterkontā brīnās rakstnieks, atgadinot, ka grāmatu Krievijā neaizliedza un tai bija labi pārdošanas rādītāji.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti