Kino veidotājus aicina pieteikties īsfilmu konkursam «Latvijas kods. Latvija šodien»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Televīzija izsludinājusi pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam “Latvijas kods. Latvija šodien”. Šis būs jau devītais gads, kad ar LTV atbalstu vismaz pieci dokumentālisti varēs īstenot savas idejas un dokumentēt Latvijas šodienu no dažādiem tās aspektiem. Konkursa pieteikumus iespējams iesniegt līdz 5. februāra pulksten 16.00.

Projekts “Latvijas kods. Latvija šodien” ik gadu atklāj jaunas šķautnes šķietami ikdienišķos stāstos par cilvēkiem, dabu, vēsturi, sabiedrības un varas attiecībām un citām tēmām. Kā skaidroja LTV, liela projekta veiksme ir iespēja iedziļināties konkrētā šodienas fenomenā, vienlaikus piedāvājot plašāku vēsturisko kontekstu un arī redzējumu par nākotni. Tādējādi astoņos gados tapušās 44 dokumentālās televīzijas īsfilmas ir ne vien konkrēta mirkļa portretējums, bet arī stāsts par Latviju un latviešiem 21. gadsimtā – par vērtībām, sasniegumiem, sapņiem, arī problēmām, vājībām un pieviltām cerībām.

“Projekts “Latvijas kods” ir kļuvis par zīmolu, kas ik gadu apliecina savu kvalitāti dokumentālo īsfilmu attīstības jomā Latvijā.

Astoņu gadu laikā projekts ir pierādījis, ka tā ietvaros tapušās īsfilmas ir unikālas. Gan raugoties uz pēdējos gados tapušajām, gan skatoties no lielākas laika atstarpes uz projekta pirmajām filmām, varu droši teikt, ka konkurss ir kļuvis par kvalitātes zīmi Latvijas dokumentālajā kino un vienlaikus ir būtisks atbalsts tam, lai īsfilmu formāts, kas filmu nozarei no komerciālā viedokļa nav tik izdevīgs, Latvijā neizzustu,” norādīja LTV projekta vadītāja Zane Valeniece. Vairākas filmas, kas iepriekšējos gados veidotas “Latvijas koda” ietvaros, vēlāk veiksmīgi startējušas kinofestivālos un kļuvušas par laureātēm.

Dokumentālā kino autori 2021. gadā aicināti pieteikt stāstus par tādām tēmām kā klimata pārmaiņas, tehnoloģijas, sabiedrības veselība, dzīves stils un citām. Projekta pieteicējam ir jāpamato, kā viņa filmā atklāsies šodienas Latvijas kodi, jo projekta mērķis ir radīt kinematogrāfiskus darbus, kas caur autoru vēstījumu veidotu dziļāku izpratni par to, kas ir Latvija šodien, kādā sabiedrībā dzīvojam.

Iepriekšējo gadu laikā tapušās filmas iespējams noskatīties sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REPLAY.lv, bet portālā LSM.lv filmas skatāmas ar subtitriem angļu valodā.

Konkursā aicināti piedalīties gan sevi jau apliecinājuši kino profesionāļi, gan jaunie dokumentālā kino talanti. Ar konkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Televīzijas mājaslapā. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 15. februārī. Filmas, kuru tapšana tiks atbalstīta, pirmizrādi piedzīvos 2021. gada novembrī. “Latvijas kods. Latvija šodien” producents ir Latvijas Televīzija, un tas tiek īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu un Nacionālā kino centra līdzdalību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti