Kino veidotājus aicina pieteikties dokumentālo īsfilmu konkursam «Latvijas kods. Latvija šodien»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzija (LTV) izsludinājusi pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam “Latvijas kods. Latvija šodien”, kas norisināsies jau astoto gadu. Šogad paredzēts atbalstīt vismaz piecu dokumentālu īsfilmu izveidi. Konkursa pieteikumus iespējams iesniegt līdz 20. februāra pulksten 16.00.

“Projekta “Latvijas kods” būtība ir atklāt pārsteidzošo un nezināmo ikdienišķajā un rosināt patiesu interesi kā filmu veidotājiem, tā skatītājiem par aktuālām sabiedriskām norisēm šodienas Latvijā,” norāda LTV projekta vadītāja Zane Valeniece. Dokumentālo īsfilmu cikls ik gadu dokumentē un atklāj Latviju, cilvēkstāstos meklējot plašākus kontekstus, kas vēsta gan par mūsu šodienu, gan vēsturi un nākotnes cerībām.

“Filmu cikls ir kļuvis par neatņemamu Latvijas kino industrijas sastāvdaļu, kā arī veic tik būtisko funkciju – attīstīta profesionālu dokumentālo īsfilmu veidošanu,”

uzskata Zane Valeniece. Ik gadu konkurss saņem kā jaunu režisoru, tā pieredzējušu profesionāļu pieteikumus, jo tā ir iespēja veidot filmas dažādām auditorijām par aktuālām un vienlaikus pārlaicīgām tēmām. Konkurss veicina filmu veidotāju spēju apvienot analītisku skatījumu un māksliniecisku redzējumu īsa, kodolīga TV dokumentālās īsfilmas žanrā.

Septiņu gadu laikā ir tapušas 39 dokumentālas īsfilmas, kas katra kalpo par nozīmīgu audiovizuālu liecību, nezaudējot savu aktualitāti. Vairākas konkursa ietvaros radītās filmas kļuvušas par kinofestivālu laureātēm. Iepriekšējo gadu laikā tapušās filmas iespējams noskatīties sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REPLAY.lv, bet portālā eng.lsm.lv filmas skatāmas ar subtitriem angļu valodā.

Konkursā aicināti piedalīties gan sevi jau apliecinājuši kino profesionāļi, gan jaunie dokumentālā kino talanti. Ar konkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Televīzijas mājaslapā. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 28. februārī. Projekta “Latvijas kods. Latvija šodien” producents ir Latvijas Televīzija, un tas tiek īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu un Nacionālā kino centra līdzdalību. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti