Rīta Panorāma

Aktieris Gundars Āboliņš lasa "Šveiku"

Rīta Panorāma

Arī Krievijā lietderīgi izmanto vecās Ziemassvētku egles

Zviedrijā rīkos "vientuļās salas" kinofestivālu

Kino uz vientuļas salas – festivāls Zviedrijā pandēmijas laikā meklē radošus risinājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 pandēmijas dēļ ikgadējais Zviedrijas pilsētas Gēteborgas kinofestivāls tiks organizēts netradicionālā veidā. Filmas vienam skatītājam demonstrēs pat uz vientuļas salas, un rīkotāji cer, ka šādā veidā izdosies iegūt unikālu pieredzi.

“Es ļoti vēlos uzzināt par šo pieredzi. Būt vienatnē uz salas bez tālruņa, datora vai grāmatas. Kā tas ietekmē un kā tas maina festivāla 60 filmu uztveri. Vai tā būs atšķirīga, vai lentes šajos apstākļos radīs dažādas emocijas? Man par to ir patiesa interese,” norādīja festivāla rīkotājs Jonass Holmbergs.

Priviliģētais skatītājs, kurš ar filmām varēs iepazīties uz nelielas vientuļas Ziemeļjūras salas valsts rietumu daļā, tiks izvēlēts konkursā.

Salu iespējams sasniegt vienīgi ar laivu, un festivāla programmu parādīs uz laiku izveidotā kinoteātrī. Rīkotāji vienlaikus padomājuši arī par citiem kino cienītājiem, un 60 lentes klātienē varēs baudīt daži cilvēki tradicionālos kinoteātros, kā arī tās būs pieejamas tiešsaistē tīmeklī. Festivāls sāksies 30. janvārī, ilgs 2 nedēļas un sniegs cilvēkiem prieku un pozitīvas emocijas pandēmijas laikā, kad ierobežotas cilvēku iespējas izklaidēties un mākslu baudīt klātienē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti