Kultūras ziņas

Kas notiek ar radošās personas likumu?

Kultūras ziņas

NEO par filmu "Piektā vara"

Filmu profesionāļi pret administratoriem

Kino nozares profesionāļi izsaka neuzticību Filmu padomei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Saeimas deputāti, izšķiroties politiski virzīt finansējuma piešķiršanu filmai "Dvēseļu putenis", ir sacēluši īstu vētru filmu nozares profesionāļu vidū. Taču nozares pārstāvji nevis nosoda viena projekta atbalstīšanu, bet gan izsaka neuzticību pašreizējiem nozares administrētājiem.

Vēstulē, ko parakstījuši 11 filmu nozares autoritatīvākie pārstāvji, izteikta neuzticība Ginta Grūbes vadītajai Filmu padomei, kā arī Nacionālā kino centra direktorei Ilzei Gailītei-Holmbergai.

Dokumenti

Filmu nozares profesionāļu vēstule Saeimai

Lejuplādēt

536.93 KB

Vēstuli parakstījuši Jānis Streičs, Vilnis Kalnaellis, Aigars Grauba, Arvīds Krievs, Jānis Vingris, Dzintra Geka, Roze Stiebra, Ivars Seleckis, Māris Putniņš, Andrejs Ēķis un citi.

„Filmu ražošana nav ierēdņu darbs," norāda režisors Arvīds Krievs. „Šie cilvēki nekad nav strādājuši filmu rūpniecībā paši. Nav redzējuši, kā tas notiek. Tas, kādā veidā tiek ierēdnieciski vērtētas filmas, kaut kāda mistiska 100 punktu sistēma, kur režisoram paredzēti tikai pieci vai desmit punkti, ka pat Streičs krīt cauri šim sietam... Kur nu vēl trakāk?!"

Nacionālā Kinocentra cadītāja Ilze Gailīte-Homberga viņai izteiktos pārmetumus noraida.

„Man ir skumji, ka šajā gadījumā piesolītā nauda ir ļoti nopietni sašķēlusi filmu profesionāļus. Protams, jebkura organizācija var strādāt labāk, bet kopš 2009.gadā mūs visus skāra samazinājums par 70%, mēs esam tiešām darījuši, ko varējuši," telefoniski norāda Ilze Gailīte- Holmberga.

Vēstules autori aicina Kultūras ministriju uzsākt reorganizāciju filmu nozares pārvaldē, uz Nacionālā Kino centra bāzes izveidojot Latvijas Filmu institūtu, līdzīgu tiem, kādi darbojas Ziemeļvalstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti