Kultūras ziņas

"Jāņa pasija" Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā

Kultūras ziņas

Kino tehnoloģiju jaunumi

Rīgā atklāj modernāko kinozāli Baltijā

«Kino Citadele» atver modernāko kinozāli Baltijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešdien, 23.martā, ar filmu "Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma" pirmizrādi kinoteātrī "Kino Citadele" tiks atklāta Baltijā modernākā kinozāle "Scape". Zāles pārbūvē investēti vairāk nekā viens miljons eiro. Jaunā zāle Latvijas skatītājiem piedāvās pasaules kino pieredzi - pirmo lāzerprojektoru Latvijā, Ziemeļeiropā jaudīgāko daudzdimensiju skaņas sistēmu un platāko kino ekrānu.

"Vienmēr saviem apmeklētājiem esam piedāvājuši jaunākos kino industrijas sasniegumus - pirmie Latvijā ieviesām digitālo filmu projekciju, 3D tehnoloģiju, 7.1 kino skaņu, kino pašapkalpošanās kafejnīcu un lielāko videosienu. Šoreiz esam parūpējušies par Baltijā modernākās kinozāles "Scape" izveidi Rīgā, kas mūsu apmeklētājiem sniegs pasaules līmeņa pieredzi un Latvijā nebijušu kino piedzīvojumu," uzsver "Forum Cinemas" vadītājs Normunds Labrencis.

Zālē uzstādīts Latvijā pirmais "Barco 4K" lāzerprojektors, kas ļaus pamanīt smalkākās filmas nianses. Jaunā tehnoloģija sniedz Latvijā vēl neredzētu attēla kvalitāti - dabīgas krāsas, labāku kontrastu proporcija gan gaišajiem, gan tumšajiem kadriem. "Barco 4K" lāzera projektori kopumā pasaulē uzstādīti mazāk nekā 100 kinozālēs. "Kino Citadele" var lepoties arī ar Ziemeļeiropā platāko ekrānu - 24 metri.

Kinozālē ierīkota Ziemeļeiropā jaudīgākā skaņas sistēma "Dolby Atmos", kas īpaši radīta, lai izjustu daudzdimensiju skaņu. Visaptverošu skanējumu nodrošina zāles sienās un arī griestos iebūvētie 87 skaļruņi.

Pēc sēdvietu skaita jaunā "Scape" kinozāle ir lielākā Baltijā - 600 sēdvietas, no kurām 40 īpaši aprīkotas sēdvietas pieejamas balkonā. Ērtākai filmas baudīšanai "Scape" kinozāle aprīkota ar "Premium" eko ādas krēsliem, kas ir platāki nekā iepriekšējie, kā arī ergonomiski. Jaunajā kinozālē ir arī viena kilometra garumā iebūvētas "Led" gaismas diodes - vairāk nekā 54 tūkstoši.

Jaunā "Scape" zāle tapusi 50 dienās, pilnībā pārbūvējot "Kino Citadele" lielāko zāli - pirmo auditoriju. Apmeklētājiem jaunā zāle būs pieejama no 24.marta. Plašāka informācija par jauno kinozāli pieejama "Scape" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti