Kino brīvdienās Rojā izrādīs Kaspara Rogas filmu «Meklējot Mr. Kauliņu» un Rolanda Kalniņa «Akmeņaino ceļu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 25. līdz 27.jūlijam ar moto “Saule, jūra, kino, mūzika - uz vienas stīgas!” Rojas novadā notiks ikgadējās “Rojas kino brīvdienas". Centrālais notikums, kā ierasts, būs kino brīvdabas seanss Rojas pludmalē sestdienas vakarā. Šoreiz šajā, ierasti kupli apmeklētajā notikumā tiks demonstrēta Kaspara Rogas debijas dokumentālā filma "Meklējot Mr. Kauliņu", kura piedzīvoja pirmizrādi pavisam nesen, un Rolanda Kalniņa filmas "Akmeņainais ceļš" (1983) restaurētā versija.

"Rojas kino brīvdienas" sāksies jau ceturtdien, 25. jūlijā, vienlaicīgi divos novada piekrastes ciemos - Melnsilā un Kaltenē. Melnsilā gandrīz pusgadsimtu vasaras aizvadījis režisors Aivars Freimanis, savukārt Kaltenē ne reizi vien ir uzņemti dažādu filmu kadri.

Abos ciemos tiks demonstrētas divas filmas - režisora Aivara Freimaņa filma “Kuldīgas freskas” un režisora Bruno Aščuka filma “Vārpa - apsolītā zeme”. Skatītājiem būs iespēja tikties arī ar šīs filmas režisoru. Tā kā filma ir par latviešu brīnumaino izceļošanu uz Brazīliju gadsimta sākumā, ļoti iederīgs būs brazīļu ģitāras virtuoza Eduardo Agni koncerts.

Piektdien, 26. jūlijā, pasākumi turpināsies Rojā, kur skatītājus gaidīs trīs brīvdabas kinozāles.

Izrādīšanas vieta “Strimala” piedāvās pabūt “laika mašīnā” un skatīties ar veco kinoaparatūru demonstrētas 35 mm filmu lentes. Tās izrādīs entuziasts, kolekcionārs un savulaik kinomehāniķis Jānis Freibergs. Vispārējai omulībai tiks piedāvāta vietējās saimnieces Dinas Čubas gatavotā “Kinozupa”.

Kinozālē “Kinokrāns” skatītājiem būs iespēja noskatīties divu režisoru debijas filmas: Elitas Kļaviņas “Zorjana Horobraja” un Alises Zariņas filmu “Blakus”, pirms kuras paredzēta tikšanās ar filmas radošās grupas pārstāvjiem.

Savukārt kinozālē “Otra puse” seansus ievadīs pasaules apceļotāja, ģitārista Reiņa Jaunā solo koncerts. Skatītājus gaida tikšanās ar režisoriem - Laimu Žurginu, Mareku Bērentu un Kristianu Luhaeru. Vakara turpinājumā tiks demonstrēta filma “Zvejnieksvētki Rojā”, topošās filmas “Savējie sapratīs. Astoņdesmitie. Jauna ēra" fragmenti, kā arī Laimas Žurginas nesen pabeigtā filma “Kaza kāpa debesīs”.

Pasākuma trešā diena, 27. jūlijs, sāksies ar bērnu rītu, kurā būs iespēja noskatīties Latvijas simtgades filmu programmā tapušo animācijas filmu "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" (2018).

Rojniekiem šī filma ir īpaša ar to, ka Jēkaba lomu ierunājis rojnieks Eduards Olekts. Tā kā filmā tikpat kā galvenie varoņi ir suņi, bērnus pirms filmas gaida interesants pārsteigums no kinoloģijas kluba “Talsu suns”. Savukārt pēc filmas noskatīšanās bērniem būs iespēja par tās tapšanu aprunāties ar tās režisoru Edmundu Jansonu.

“Rojas kino brīvdienas” tradicionāli noslēgsies sestdienas vakarā ar pasākumu Rojas pludmalē, ko ievadīs latviešu ģitārspēles meistara Mārča Auziņa uzstāšanās.

Turpinājumā skatītājus gaida tikšanās ar leģendāro Rīgas kinostudijas operatoru Miku Zvirbuli, kā arī kinoseanss, kurā filmas tiks demonstrētas uz 10x15 m liela piepūšamā ekrāna pie pašas jūras. Apmeklētājiem būs iespēja noskatīties grupas “Prāta vētra” dalībnieka Kaspara Rogas debijas filmu “Meklējot Mr. Kauliņu”, kā arī režisora Rolanda Kalniņa filmas “Akmeņainais ceļš" restaurēto versiju.

"Rojas kino brīvdienu" programma pieejama šeit.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti