«Kino Bizes» mājas kino katalogu papildina Vides filmu studijas izlase

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kinoteātra “Kino Bize” straumēšanas platformas “Mājas kino” piedāvājums papildināts ar Vides filmu studijas izlasi. Tās ir sešas dažādas dokumentālās filmas, kas saņēmušas apbalvojumus prestižos kino festivālos un ieguvušas atzinību kā no kino kritiķiem, tā arī skatītājiem, informēja kinoteātra pārstāvji.

Platforma “Mājas kino” šobrīd piedāvā vairāk nekā 60 dažādas filmas, tāpat arī regulārus pasākumus tiešsaistē, atgādināja “Kino Bize” pārstāvji. Savukārt no 15. marta “Mājas kino” spēlfilmu un dokumentālo filmu klāstam pievienojas Vides filmu studijas veidotie darbi – “Ukraiņu šerifi” (2015), “Pasaka par tukšo telpu” (2017), “Atbrīvošanas diena” (2016), “Laika tilti” (2018), “Brīnišķīgie lūzeri” (2017) un “Lēciens” (2020).

Filma “Ukraiņu šerifi”
Filma “Ukraiņu šerifi”

Stāsta “Ukraiņu šerifi” darbība norisinās nomaļā Ukrainas ciematā, kur kādam tiek nozagtas pīles, citam uzbrūk anakonda, pa ielu klīst vīrs ar cirvi. Tomēr bruņojušies ar spožiem žetoniem un sagrabējušu žiguli, vietējie varoņi Viktors un Volodja traucas uz kārtējo izsaukumu. Viņi uzticīgi dara visu, kas darāms, – rok kapus, iztīra skursteni, izšķir strīdus un pat sadzer ar kaimiņiem.

Filma “Pasaka par tukšo telpu”
Filma “Pasaka par tukšo telpu”

Dokumentālā filma “Pasaka par tukšo telpu” stāsta par izcilo Eiropas scenogrāfu un pedagogu Andri Freibergu, kurš vienlaikus rada savu portretu kā izrādes scenogrāfiju. Bet “Atbrīvošanas diena” seko līdzi bijušās Dienvidslāvijas kulta grupai “Laibach”, kas dodas uz izolēto Ziemeļkoreju, kļūstot par pirmo ārzemju rokgrupu, kas tur uzstājusies, tā pārsteidzot visu pasauli.

Filma “Laika tilti”
Filma “Laika tilti”

Mājas kino piedāvājumu papildinās arī “Laika tilti” – stāsts par unikālu parādību pasaules kinovēsturē – Baltijas poētisko dokumentālo kino. Savukārt stāsts par velo-bruņiniekiem “Brīnišķīgie lūzeri” piedāvā ieskatu sportistu pasaulē uz vienas no pasaules nozīmīgāko velo sacensību fona, kur valda noteikumi, kas pārējai pasaulei ir sveši.

Filma “Brīnišķīgie lūzeri”
Filma “Brīnišķīgie lūzeri”

Izlases jaunākā filma “Lēciens” ir stāsts par lietuvieti Simu Kudriku, kurš izmisīgās brīvības alkās pārlēca no padomju uz amerikāņu kuģa. Taču pēc septiņām stundām brīvībā amerikāņi pārbēdzēju izdeva Padomju Savienībai, izraisot pasaules mediju sašutumu.

Filma “Lēciens”
Filma “Lēciens”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti