«Kino Bize» mājas kino piedāvā trīs latviešu filmas; to vidū arī dokumentālā filma «Klātbūtne»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Kino Bize" jūlijā mājas kino izlasē piedāvās Latvijas jauno filmu veidotāju kinodarbu izlasi, kurā iekļauta filmas “Baltu ciltis” (2018), “Apgāztā mēness zīmē” (2018) un “Klātbūtne” (2020). Līdzās mēneša izlasei pieejama saruna ar katras filmas autoriem par pirmajām gaitām nozarē, iedvesmas avotiem un nākotnes iecerēm, informēja "Kino Bize" pārstāvji.

"Kino Bize" esošo mājas kino programmu katru mēnesi papildinās ar jaunu filmu izlasi. Jūlija izlases ietvaros tiek izcelti jauni filmu veidotāji no Latvijas, kurus salīdzinoši nesen kinoteātros varēja iepazīt debijas darbos. Visi izlases filmu autori – Armands Začs, Liene Linde, Kārlis Lesiņš, Raitis un Lauris Ābeles – pašlaik aktīvi strādā pie saviem jaunajiem projektiem, kurus drīzumā varēs redzēt uz lielajiem ekrāniem.

Kā atklāja izlases veidotāji, 2020. gadā iznākusī Lienes Lindes un Armanda Zača dokumentālā filma “Klātbūtne” atklāti un personiski portretē četru sieviešu grūtniecības laika stāstus un pieredzi. Savukārt Raita un Laura Ābeles rokraksts atklājas brāļu pilnmetrāžas filmā “Baltu ciltis”, kas apgāž mītus par baltiem kā zemnieku tautu. Kā trešā izlasē tiek piedāvāta Kārļa Lesiņa dokumentālā filma “Apgāztā mēness zīmē”, kuras galvenie varoņi ir Latvijas musulmaņu kopiena, no kuras pieci personāži dodas uz Sīriju karot “Daesh” pusē.

Līdzās visām trīs filmām būs pieejama saruna ar tās autoriem, kuras laikā iespējams gūt plašāku ieskatu par režisoru pieredzi, ienākot Latvijas kino industrijā kā jauniem filmu veidotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti