«Kino Bize» lekciju ciklā jauniešiem pētīs filmu žanrus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kinoteātrī “Kino Bize” septembrī atklātā Antuāna Duanela kino skola pavasarī rīkos jaunu lekciju kursu jauniešiem, kurā padziļināti izzinās dažādus kino žanrus. Skolai aicināti pieteikties interesenti vecumā no 11 līdz 16 gadiem, medijus informē “Kino Bize” pārstāvji.

Fransuā Trifo filmas brīžiem apjukušā, brīvību meklējošā un ļoti dzīvā varoņa vārdā iedvesmotā kino skola ir vieta, kur satiekas labas filmas, aizrautīgi lektori un cilvēki, kas tic, ka ekrāns var palīdzēt ieraudzīt jūru.

Kino skolas nodarbību kurss par žanriem sastāvēs no astoņām lekcijām, kuras vadīs Viktors Freibergs, Daniela Zacmane, Dārta Ceriņa un Matīss Kaža.

Kurss paredzēts jauniešiem vecumā no 11 līdz 16 gadiem. Lekciju laikā varēs iepazīties ar tādiem kino žanriem kā komēdija, šausmu filma, mūzikls, melodrāma, kā arī uzzināt par vēsturiskām un fantāzijas filmām.

Žanru tēma ir izvēlēta, jo tā dod iespēju ielūkoties kino vēstures dažādos attīstības posmos, izcelt dažādas filmu kopīgās un atšķirīgās pazīmes, pievērst uzmanību filmu stilam, to veidošanas paņēmieniem un galu galā likt padomāt, kas notiek ar žanriem un to robežām mūsdienu filmās.

"Šī gada lekciju cikls, kas izraisīja patīkami lielu interesi, apliecina gandrīz pašsaprotamu nākotnes vīziju: runāt par kino, dažādiem žanriem un daudzveidīgiem filmu stila elementiem ir nepieciešams turpināt. Lai pārliecinātos vēlreiz, ka filmas ir tikpat atšķirīgas, kā mēs katrs, un arī to uztvere ir atkarīga no mūsu skatīšanās pieredzes. Tāpēc nākamajā gadā cikls turpināsies, lai pieredze kļūst bagātāka. Tas arī būtu mans novēlējums Jaunajā gadā," saka Antuāna Duanela kino skolas vieslektors Viktors Freibergs.

Vairāk par Antuāna Duanela kino skolu var uzzināt “Kino Bize” mājaslapā. Pieteikšanās atvērta līdz 10. janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti