Kinematogrāfistu savienība: «Lielā Kristapa» rezultāti ir attaisnojuši jauno vērtēšanas sistēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Festivāla „Lielais Kristaps” rezultāti ir lieliski un pilnībā attaisnojuši jauno filmu vērtēšanas kārtību, intervijā Latvijas Radio raidījumā „Labrīt” sestdienas rītā atzina Latvijas Kinematogrāfistu savienības vadītājs Reinis Kalnaellis.

Viņš norādīja, ka patlaban ir vienīgais cilvēks, kurš zina filmu vērtētāju balsojumu, jo vēl pirms ceremonijas viņam ir zināms balvu sadalījums. Viņš akcentēja, ka žūrijas, kuras vidū šoreiz bija vairāki simti kino nozarē strādājošo, balsojums ir „fantastisks” un „vēl labāks salikums” nemaz nevarēja būt.

„Šogad rezultāti sevi ir ļoti labi attaisnojuši. Vēl labāks salikums -  tas, kā cilvēki ir balsojuši, ir fantastiski,” teica Kalnaellis.

Viņš skaidroja, ka cilvēki vienās un tajās pašās filmās ir redzējuši dažādas lietas, tādējādi bagātinot filmu vērtēšanas kvalitāti.

Raksturojot filmu daudzumu, kas skatīts „Lielā Kristapa” ietvaros, Kalnaellis atzīmēja, ka 94 filmu vidū bija 21 dokumentālā filma, kā arī daudz spēļu īsfilmu. Tiesa, bija tikai viena pilnmetrāžas spēlfilma – Aika Karapetjana „M.O.Ž.”, kuru, ja filmas producenti vēlēsies, vērtēs nākamajā gadā, kad klajā būs nākušas jaunas pilnmetrāžas spēlfilmas. Vienu filmu nav iespējams vērtēt, ja to nav ar ko salīdzināt, teica Kalnaellis.

Viņš atgādināja, ka visas filmas bija skatāmas arī kinoteātrī „Forum Cinemas”. Tiesa, Latvijas kino aizvien nespēj konkurēt ar Holivudas piedāvājumu, jo ir vairāk izglītojošs un prasa lielāku intelektuālu piepūli. Tas arī nav tik atpazīstams kā Holivudas produkcija.

Ziņots, ka šogad atjaunota tradīcija labākās filmas izvērtēt ik gadu, nevis ik pārgadus, kā tas bija pēdējā laikā, un ievērojami mainīts arī filmu vērtēšanas princips – šaura žūrijas loka vietā izvēli šoreiz izdarījuši vairāki simti kino nozarē strādājošo. Apbalvošanas ceremonija notiks svētdien.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti