Kinematogrāfistu savienība: Kino ir nozīmīga joma, kurā saglabāt latviešu valodu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mūsdienās cilvēki vairs nevēlas daudz lasīt grāmatas, tādēļ kino ir nozīmīga joma, kurā saglabāt latviešu valodu, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Kinematogrāfistu savienības valdes priekšsēdētāja Ieva Romanova.

Pirmdien, 2. decembrī, kinoteātrī "K Suns" Latvijas Kinematogrāfistu savienība veido atvērtu diskusiju par filmu nozares situāciju un rezultātiem. Savienībā norāda, ka filmu nozarē ir uzrāviens, ko sekmēja Latvijas Simtgades filmu programma un ir pienācis laiks veikt analīzi, lai saprastu, kur nozare var virzīties turpmāk.

Ieva Romanova
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētāja Romanova pauda, ka simtgades filmu programmā uzņemtas tika daudzas filmas - katrai no tām bija savs skatītājs un sabiedrības interese par kino aktivizējās.

"Ceram, ka arī turpmāk būs iespēja strādāt pietiekoši lielā apjomā. Nevar būt izcili mūziķi, ja tikai viens var spēlēt ar klavierēm. Esam pierādījuši, kas spējam to izdarīt. Lai arī esam maza valsts, sabiedrība ir pelnījusi stāstus. Latviešu valoda saglabājas caur kino - mūsdienu uztveres īpatnība ir tāda, ka vairs negribam tik daudz lasīt, tādēļ kino ir nozīmīga joma. Mums  jāsaprot, kāda ir nākotnes programma, kāda ir šībrīža programma. Mums to vajadzētu analizēt, lai būtu situācijas konstatācija," pauda Romanova.

Kinematogrāfistu savienības sanāksmi apmeklēt aicināti visi interesenti. Paredzēts, ka tās laikā ar priekšlasījumiem uzstāsies Latvijas Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma; Kristīne Matīsa, Latvijas Nacionālā kinocentra vecākā referente, portāla "Kino raksti" galvenā redaktore; Zane Balčus, kinozinātniece, FIPRESCI Latvijas nodaļas valdes locekle; Inga Pērkone, Dr. art., Latvijas Kultūras akadēmijas profesore, kinozinātniece; Agris Redovičs, kinozinātnieks; Agnese Logina, LKA Rīgas Kino muzeja kuratore, politiķe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti