Ķīna izdzēš no soctīkla «Weibo» visus nesenos ierakstus par «Oskara» laureāti Hloju Žao

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No Ķīnas sociālā tīkla "Weibo" pirmdien izdzēsti visi nesenie ieraksti par Pekinā dzimušo režisori Hloju Žao, kas nule kā ieguva "Oskaru" par filmu "Nomadland" ("Klejotāju zeme").

39 gadus vecā Žao ir pirmā Āzijas izcelsmes režisore sieviete un otrā sieviete, kas saņēmusi "Oskaru" kategorijā "Labākais režisors".

ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu ceremonijā svētdien "Nomadland" saņēma arī balvu kategorijā "Labākā filma", bet kinolentes zvaigzne Frānsisa Makdormanda tika pie "Oskara" kategorijā "Labākā aktrise".

Taču "Weibo" pirmdien visi nesenie ieraksti par Žao un "Nomadland" mistiski pazuda. Arī Ķīnas mediji klusē par viņas triumfu "Oskaru" ceremonijā.

Sākotnēji Ķīnas valsts mediji atzinīgi novērtēja Žao panākumus martā notikušajā "Zelta globusa" ceremonijā, kur "Nomadland" tika atzīta par labāko dramatisko filmu, bet Žao saņēma "Zelta globusu" kategorijā "Labākais režisors". Taču pēc tam sociālajos medijos izplatījās Žao izteikumi no kādas vecas intervijas, kurā viņa kritizēja Ķīnu.

Ķīnas kinoteātri pēc tam atteicās izrādīt "Nomadland", kas netika pārraidīta arī Ķīnas televīzijā un straumēšanas kanālos.

Saņemot "Oskaru", Žao sacīja, ka pēdējā laikā daudz domājusi par to, kā turpināt, saskaroties ar grūtībām. Viņa arī citēja dzejas rindu, kurā pausta doma, ka cilvēki piedzimstot savā būtībā ir labi. Daudzi "Weibo" lietotāji uzslavēja Žao runu, pirms visi ieraksti par viņu tika dzēsti.

"Weibo" sākotnēji pārpludināja ieraksti par Žao panākumiem "Oskara" balvu ceremonijā, tostarp viņa tika dēvēta par Ķīnas lepnumu, norādot, ka ķīnieši ļoti reti iegūst "Oskarus". Sociālajā tīklā tika kritizēta arī stingrā cenzūra, ar ko jāsaskaras interneta lietotājiem Ķīnā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti