Karlovi Varu kinofestivālā Latviju pārstāvēs režisori Linde, Sīmanis un Pakalniņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

52. Karlovi Varu kinofestivālā, kas sākas piektdien, 30.jūnijā, Latviju jauno režisoru programmā „Future Frames / Nākotnes kadri” pārstāvēs Latvijas Kultūras akadēmijas absolvente Liene Linde, bet projektu prezentācijai „Docu Talents” atlasītas Dāvja Sīmaņa un Lailas Pakalniņas topošās filmas.

„Future Filma / Nākotnes kadri” vidū ir desmit Eiropas kino skolu absolventu,  jaunu režisoru darbi. Linde ir viena no desmit režisoriem. Citi jaunie talanti nāk no Čehijas, Somijas, Gruzijas, Islandes, Nīderlandes, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas un Zviedrijas kino skolām, visiem daudzsološajiem režisoriem tiks piedāvāta īpaša radošās pilnveides programma.

Savukārt „Docu Talent” kategorijā 12 darbu vidū ir divi Latvijas režisoru darbi. Proti, Pakalniņas topošā filma „Karote”, kas top kā kopražojums ar Lietuvu un studijas „Ego Media” producētā Sīmaņa dokumentālā filma „Mūris”, kuras angliskais nosaukums ir „D is for Division”.

Prezentācija „Docu Talent" ietvaros ļauj iekarot potenciālo starptautisko izplatītāju un festivālu programmētāju uzmanību, turklāt arī cīnīties par iespēju iegūt balvā Jihlavas Filmu fonda solītu atbalstu filmas postprodukcijas izdevumiem.

Karlovi Varu starptautiskais kinofestivāls ir viens no tradīcijām bagātākajiem un vecākajiem Eiropas kinofestivāliem, kas īpaši akcentē Austrumeiropas filmas. Šogad tas norisinās 52. reizi, no 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Karlovi Varu oficiālā balva ir Kristāla globuss, bet festivāla prezidenta balvu jau atklāšanas ceremonijā 30. jūnija vakarā saņems aktrise Uma Tūrmane un aktieris Keisijs Afleks. Filmu demonstrēšana Karlovi Varos sākusies jau piektdienas rītā – ar Andžeja Vajdas studentu veidotu veltījuma filmu „Andrzej Wajda: Let’s Shoot!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti