Karlovi Vari festivālā Čehijā prezentē Paula Ķestera topošās filmas projektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Režisors Pauls Ķesteris un scenārists Gatis Mūrnieks ar topošās krimināldrāmas projektu “Spridzinātājs” piedalās 55. Starptautiskā Karlovi Vari kinofestivāla industrijas programmā “Eastern Promises”, informēja studijas “Mistrus Media” pārstāvji.

Trešdien, 28. jūlijā, Čehijā sākas 55. Starptautiskā Karlovi Vari kinofestivāla industrijas programma, kuras sadaļā “Eastern Promises” izvēlēts arī jaunā režisora Paula Ķestera un scenārija autora Gata Mūrnieka topošās pilnmetrāžas krimināldrāmas projekts “Spridzinātājs”, kas piedalās industrijas programmas sekcijā “Works in Development – Feature Launch”. Sadarbībā ar Centrāleiropas “Midpoint” Filmu institūtu Eiropas filmu producentiem un izplatītājiem šajā programmā tiek prezentētas deviņas jaunu spēlfilmu projektu idejas no dažādām Eiropas valstīm, tai skaitā no Latvijas, Izraēlas, Lietuvas, Itālijas, Igaunijas, Čehijas, Melnkalnes un Horvātijas.

Kā skaidrots filmas pieteikumā, ““Spridzinātājs” ir balstīta 1997. gada vasaras notikumos, kad nacionālistiskas organizācijas dalībnieki neveiksmīgi mēģināja uzspridzināt Uzvaras pieminekli Rīgā un bojā gāja divi tās dalībnieki.

Filmas scenārijs ir autoru interpretācija par spridzināšanas dalībniekiem un iesaistītajiem, arī par sekām, ko tik radikāla rīcība var atstāt uz ģimenes locekļiem un viņu tālāko dzīvi.”

Pagājušā gada decembrī “Spridzinātāja” radošā komanda izturēja konkursu un ieguva iespēju sešus mēnešus pilnveidot savu projektu starptautiski atzītu ekspertu pārraudzībā “Midpoint” institūta scenāriju attīstīšanas programmā.

Karlovi Vari kinofestivāla industrijas sadaļa, kā atzīmēja studijā “Mistrus Media”, ir laba iespēja pievērst uzmanību jaunajiem autoriem un Eiropā topošajiem kinostāstiem. Šogad sesija notiek gan attālināti, gan klātienē no 28. jūlija līdz 12. augustam. Ar topošo filmas projektu tajā iepazīstinās filmas režisors un scenārists Pauls Ķesteris, scenārija autors Gatis Mūrnieks un filmas producente Inese Boka-Grūbe. Savukārt festivāls noritēs no 20. līdz 28. augustam.

Projekts iecerēts kā trīs valstu kopražojums. Jau šobrīd filmas “Spridzinātājs” projekta attīstīšanu atbalsta fonds “Creative Europe Media”, Valsts kultūrkapitāla fonds un Nacionālais kino centrs. Filma top sadarbībā starp Latvijas filmu studijām “Film Office Latvia” un “Mistrus Media”.

Režisoram Paulam Ķesterim šī būs pirmā pilnmetrāžas spēlfilma. 2021. gadā tapa režisora dokumentālā īsfilma “Pārceltuve” (LTV programmā “Latvijas kods”), bet spēles īsfilma “Dīva” tika apbalvota 2021. gada Starptautiskajā Maskavas īsfilmu festivālā “Moscow Shorts”. 

Scenārija autoram Gatim Mūrniekam šī ir kino debija. Līdz šim viņš strādājis reklāmas aģentūrā Maskavā, kur daudzkārt apbalvots par scenāriju rakstīšanu un filmēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti