Karapetjans turpina filmas «Pirmdzimtais» uzņemšanu par spīti salam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kopš 2015. gada nogales uzsākts darbs pie Aika Karapetjana jaunās spēlfilmas – trillera  “Pirmdzimtais” filmēšanas. Šobrīd, janvāra pirmās nedēļas beigās, pašā aukstākajā ziemas posmā, notiek ārskatu filmēšana mežā un uz aizsaluša ezera - nākamās nedēļas vidū tiks filmēta aina, kurā aktieris ielūst ledū, lsm.lv informē Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

 

“Jāsaka, esam ļoti laimīgi par šo negaidīto salu,” stāsta filmas producents Roberts Vinovskis. “Ja nebūtu tā palaimējies ar laika apstākļiem, mēs būtu pamatīgās ziepēs - visu neparasti silto decembri bažīgi turējām īkšķus, gaidot sniegu, jo bez īsta sniega un ar ledu klāta ezera šī varētu kļūt par ļoti dārgu filmu.”

Filmas uzņemšana ar pārtraukumiem turpināsies līdz šī gada vasarai, bet uz ekrāniem tā nonāks nākamā gada sākumā.

"Pirmdzimtais" būs stāsts par vidēja vecuma inteliģentu, kurš, cenšoties sievas acīs atjaunot savu reputāciju, ko jūtas zaudējis pēc nepatīkama incidenta ar laupītāju, nejauši izdara slepkavību. Un ar laiku sāk saskatīt noslēpumainas sakarības starp mirušo, sievas grūtniecību un noslēpumainu šantāžistu, kurš viņu spiež rīkoties pret paša gribu.

“Pirmdzimtais” ir Karapetjana trešā spēlfilma un trešā sadarbība ar "Studiju Lokomotīve", producentu Robertu Vinovski un operatoru Jāni Eglīti, kurš 2014. gadā Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps" saņēma balvu kā labākais operators. Galvenās lomas filmā atveido Kaspars Znotiņš, Maija Doveika un Kaspars Zāle.

Jau vēstīts, ka pēc pāris nedēļām, 21. janvārī, notiks pirmizrāde vēsturiskai drāmai, kas tapusi "Studijā Lokomotīve" - ceļu pie skatītājiem sāks Dāvja Sīmaņa pilnmetrāžas spēlfilma “Pelnu sanatorija”. No 22. janvāra tā būs skatāma visos lielākajos Latvijas kinoteātros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti