«Kapitālismu Šķērsielā» izrādīs prestižajā Amsterdamas festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Režisora Ivara Selecka dokumentālo filmu „Kapitālisms Šķērsielā" novembrī izrādīs Amsterdamas Starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā (IDFA). Filma par nelielās Pārdaugavas ieliņas iedzīvotāju ikdienu iekļauta vienā programmā ar dokumentālā kino klasiķu Vernera Hercoga, Vitālija Manska, Erola Morisa u.c. jaunākajām filmām.

IDFA ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem starptautiskajiem kino nozares notikumiem. Festivālā kopš 1988. gada tiek izrādītas labākās radošās dokumentālās filmas no visas pasaules. IDFA programmai tiek atlasītas stilistiski interesantas, sociāli aktuālas un emocionāli uzrunājošas autorfilmas, kam piemīt augsta kvalitāte gan formas, gan satura ziņā. Šogad festivāls notiek no 20.novembra līdz 1.decembrim, un tā programmā iekļautas 292 filmas no vairāk nekā 3000 pieteiktajām.

„Pateicoties mūsu spēcīgajai dokumentālā kino tradīcijai, Latvijas filmas IDFA programmā iekļuvušas vairākkārt, sākot jau no 1989.gada, kad filma „Šķērsiela" saņēma festivāla galveno balvu. Festivāla konkursā izrādīja arī tās turpinājumu „Jaunie laiki Šķērsielā" (1999)," stāsta filmas producente Baiba Urbāne.

„Kapitālisms Šķērsielā" ir trešā filma par Rīgas nomales ieliņas iedzīvotājiem un viņu raibo dzīvi. Latvijā tā tika pirmo reizi izrādītašī gada 4. maijā, Latvijas Filmu maratona ietvaros, un saņēma ievērojamu skatītāju atsaucību. Filma iekļauta IDFA programmā „Meistari" (Masters), kur apkopotas festivāla iecienītāko režisoru jaunākās filmas. Kopā ar Ivara Selecka filmu tajā šogad izrādīs ekscentriskā ģēnija Vernera Hercoga filmu „DeathRow II", meistarīgā novērotāja Vitālija Manska filmu „Pipeline", politskā kritiķa ErolaMorisa „The UnknownKnown" u.c. jau par klasiķiem uzskatītu dokumentālā kino režisoru jaunākos darbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti