Kannu kinofestivāla žūriju vadīs «Trakā Maksa» režisors Džordžs Millers

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kannu kinofestivāla žūrijas vadītājs šogad būs Džordžs Millers, kurš pazīstams kā režisors filmām par trako Maksu, paziņojuši kinofestivāla rīkotāji.

Kā atzīmē “The Guardian”, Millers turklāt kļūs par pirmo austrālieti, kurš vada šī prestižā A klases kinofestivāla žūriju.

Pirmo filmu par trako Maksu režisors Džordžs Millers uzņēma 1979. gadā. Filmas turpinājums sekoja 1981. gadā, bet trešā daļa – 1985. gadā. 1987. gads Millera režisora karjerā zīmīgs ar slaveno filmu “Īstvikas raganas”, kurā galveno lomu atveidoja Džeks Nikolsons.

Turpmākos gadus Millers režisējis un producējis tādas slavenas filmas kā "Mazulis", “Mazulis pilsētā”, “Jautrās pleznas” un "Jautrās pleznas 2".

2015. gadā pavasarī pirmizrādi piedzīvoja trakā Maksa ceturtā filma “Trakais Makss: Skarbais ceļš”. Filma tika izrādīta Kannu kinofestivālā ārpus konkursa.

69. Kannu kinofestivāls norisināsies no 11. līdz 22. maijam.

Iepriekš jau vēstīts, ka Džordžs Millers ir starp 88. ASV Kinoakadēmijas balvas pretendentiem kategorijā “Labākais režisors”, bet viņa filma “Trakais Makss: Skarbais ceļš” kopumā tikusi pie desmit nominācijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti