Kannu kinofestivāla Zelta palmas zaru gūst lesbiešu mīlas stāsts «Adeles dzīve»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Francijas kūrortpilsētā Kannās svētdienas vakarā noslēdzās ikgadējais kinofestivāls, kura galveno balvu - Zelta palmas zaru - ieguva tunisiešu izcelsmes franču režisora Abdellatifa Kešiša filma "Adeles dzīve" ("La Vie d’Adèle"), kas vēsta par divu lesbiešu mīlas stāstu.

Paziņojot par Zelta palmas zara piešķiršanu, festivāla žūrijas vadītājs Stīvens Spīlbergs teica, ka šoreiz, pārkāpjot tradīcijas, balvai ir nevis viens laureāts - režisors, bet arī abas galveno lomu tēlotājas, un balvu saņemt uz skatuves kāpa ne tikai Kešišs, bet arī aktrises Adele Eksaršopulo un Lea Seidū.

Otro svarīgāko Kannu festivāla balvu - "Grand Prix" - saņēma amerikāņu režisoru brāļu Ītena un Džoela Koenu filma "Lūinā Deivisā" ("Inside Llewyn Davis").

Trešā svarīgākā balva - Žūrijas balva - tika piešķirta japāņu režisora Hirokadzu Koreedas melodrāmai "Kāds tēvs, tāds dēls" ("Soshite chichi ni naru ").

Labākā režisora balvu saņēma meksikāņu režisors Amats Eskalante par sociālo drāmu "Eli" ("Heli").

Labākā aktiera balvu ieguva amerikānis Brūss Derns par lomu filmā "Nebraska".

Labākās aktrises balvu saņēma francūziete Berenisa Bežo par lomu irāņu režisora Astara Farhadi filmā "Pagātne" ("Le passé").

Jau ziņots, ka 66.Kannu kinofestivāls 15.maijā tika atklāts ar režisora Baza Lurmena veidoto Frānsisa Skota Ficdžeralda romāna "Lielais Getsbijs" ("The Great Gatsby") trīsdimensiju ekranizāciju.

Kannu kinofestivāla žūriju šogad vadīja Holivudas kinorežisors Stīvens Spīlbergs. Žūrijas locekļu vidū bija aktrise Nikola Kidmena un taivāniešu režisors Li Aņs (pazīstams arī kā Angs Lī), kā arī austriešu un vācu aktieris Kristofs Valcs.

Par galveno festivāla balvu šogad sacentās 20 filmas.

Pērn festivāla galveno balvu - Zelta palmas zaru - itāliešu režisora un aktiera Nanni Moreti vadītā žūrija piešķīra Austrijas kinorežisoram Mihaelam Hanekem par filmu franču valodā "Mīlestība" ("Amour").

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti