Kultūras ziņas

"Trubadūrs" operā ceļo laikā un telpā

Kultūras ziņas

Kritiķe: Nacionālā teātra "Kabarē" trūkst nekaunības

Jaunie fotogrāfi izstādē "MISFITS"!

Kaņepes kultūras centrā jauno fotografu izstāde «Misfits»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kaņepes kultūras centrā līdz 8.jūnijam aplūkojama fotogrāfijas izstāde „Misfits” (neiederīgie), kurā savus autorprojektus prezentē Starptautiskās Fotogrāfu vasaras skolas (ISSP) 2014.gada absolventi.

Izstādē piedalās desmit jaunie fotomākslinieki ar mācību laikā tapušiem autorprojektiem: Andris Fedotovs, Daniels Mekšs, Eva Saukāne, Jānis Vēliņš, Katrīna Ķepule, Lauris Aizupietis, Paulis Jakušonoks, Ramona Kalniņa, Sintija Mikanovska- Mikalovska un Velga Kūkuma.

Darbi ir ļoti personiski katram autoram.

Darbi ir par mani un manu tēvu, bet attēli ir radīti bez konkrētas piesaistes laika līnijai un vietai, līdz ar to skatītājiem ir ļoti daudz vietas savai interpretācijai,” stāsta skolas absolvents Jānis Vēliņš.

Projekti katrs stāsta par kādu konkrētu vietu, piemēram, Rīgas nostūri pie upes, Sibīrijas ciematu vai pamestu daudzdzīvokļu namu.

Stāsts ir par uzaugšanu mazspilsētā un kā tas ir ietekmējis mani un manus draugus, atstājot pēdas un ietekmējot mūsu personību,” skaidro absolvents Daniels Mekšs.

“Augstākā izglītība fotogrāfijā Latvijā nepastāv vispār, nevar iegūt ne bakalaura ne maģistra grādu..tapēc mēs arī uzsākām šo izglītibās programmu  savācot vislabākos izglītotājus fotogrāfija jomā,” teic Biedrības ISSP vadītāja Jūlija Berkoviča.

Izstādes autorprojekti aplūkojami arī mājas lapā isspskola.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti