Kaņepes Kultūras centrā izrādīs Francijas animācijas filmas pieaugušajiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kaņepes Kultūras centra kinoteātris “Kino Augusts” no 23. janvāra līdz 30. janvārim izrādīs trīs Francijā tapušas animācijas filmas – fantastikas žanra celmlauzi “Fantastiskā planēta”, kā arī 2016. gadā iznākušās un starptautiskos festivālos atzinību ieguvušās animācijas filmas “Luīze piekrastē” un “Meitene bez rokām”, medijus informē organizatori.

“Tas ir novecojis stereotips, ka animācijas filmas ir domātas tikai bērniem. Tāpēc mums ir prieks, ka, sadarbojoties ar Francijas Institūtu Latvijā, kinomīļiem būs iespēja redzēt trīs brīnišķīgas Francijā tapušas animācijas filmas pieaugušajiem!

Kā pirmo izrādīsim filmu “Fantastiskā Planēta”, kas kopš iznākšanas 1972. gadā ir saņēmusi neskaitāmas atzinības, tai skaitā Kannu kinofestivāla balvu labākās animācijas kategorijā, un kļuvusi par klasiku animācijā un zinātniskās fantastiskas žanrā. Turpināsim ar Žana Fransuā Lagionī animācijas filmu “Luīze piekrastē”, kas ir tikusi nominēta Eiropas kino balvai kategorijā “Labākā pilnmetrāžas animācijas filma”. Noslēgumā – Sebastiena Laudenbaha animācijas filma "Meitene bez rokām", kas ir Brāļu Grimmu pasakas adaptācija,” stāsta “Kino Augusts” vadītāja Madara Enzele.

Programma

Ceturtdien, 23. janvārī, – “Fantastiskā planēta” (“La Planète sauvage”)

Režisora Renē Lalū animācijas filma "Fantastiskā planēta" ir politiskas nostājas un vizuālu iespaidu piesātināta filma, kas kopš iznākšanas 1972. gadā ir saņēmusi neskaitāmas atzinības (tai skaitā Kannu kinofestivāla balvu labākās animācijas kategorijā) un kļuvusi par klasiku animācijā un zinātniskās fantastiskas žanrā. Filma īpaši izceļas ar savu psihedēlisko, tēlaino un futūristisko raksturu, kā arī spēcīgo nostāju pret pakļautību un vardarbību.

Filmas darbība norisinās kādā tālā planētā Igama, kurā paverdzinātās cilvēkveidīgās būtnes "omi" tiek izmantoti kā rotaļlietas zilo milžu un planētas pamatiedzīvotāju "drāgu" bērniem. Filmas galvenais varonis Ters, kurš ticis paverdzināts jau no dzimšanas, izbēg no sava milžu īpašnieka, un satiekas ar radikālu omu grupējumu, kuri pretojas drāgu apspiestībai un vardarbībai.

 

Otrdien, 28. janvārī, – “Luīze piekrastē” ("Louise en hiver")

Pieredzējušais animācijas filmu veidotājs Žans Fransuā Lagionī radījis maigu un patiesi personīgu filmu, kura tikusi nominēta vairākām prestižām balvām, tai skaitā Eiropas kino balvai kategorijā “Labākā pilnmetrāžas animācijas filma”.

Luīze ir kundzīte gados, kura ir devusies atpūtā uz piejūras vasaras kūrortu. Viņa nokavē pēdējo vilcienu, kas brauc uz pilsētu, tomēr nekrīt panikā. Bezbailīgā Luīze nolemj palikt  neatkarīgi no tā, kas viņu sagaida. Viņas humors, klusā apņemšanās un bezbailība padara viņu par Robinsonam Krūzo līdzīgu tēlu.. tikai ar vasaras platmali galvā.

Ceturtdien, 30. janvārī, – “Meitene bez rokām” (“La Jeune Fille sans mains”)

Sebastiena Laudenbaha animācijas filma "Meitene bez rokām" ir Brāļu Grimmu pasakas adaptācija. Tas ir stāsts par nodevību, pašnāvību, nāvi un visam pāri – par izdzīvošanu.

Dzirnavnieks, nonācis finansiālās grūtībās, pārdod savu meitu velnam. Tomēr, savas šķīstības pasargātai, viņai izdodas izbēgt no tā nagiem. Viņa pamet savu ģimeni un sastop dažādus tēlus – ūdens dievieti, dārznieku un princi iespaidīgā pilī. Tiecoties pēc gaismas, viņai priekšā ilgs ceļojums...
 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti