Kalnaellis: Kino nozare šogad ieguvusi harismātisku un gudru vadītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viens no visnozīmīgākajiem kino nozares notikumiem šogad ir tas, ka tā ieguvusi harismātisku un gudru vadītāju, vērtējot šo gadu kino nozarei, sacīja Latvijas Kinematogrāfistu savienības (LKS) priekšsēdētājs režisors Reinis Kalnaellis.

"Kā vienu no visnozīmīgākajiem gribu atzīmēt, ka kino nozare ir ieguvusi vadītāju, kam šis darbs ir kas vairāk kā tikai darbs un kas ir persona, kam piemīt smalka harisma. Līdz ar to ir jūtamas pozitīvas vēsmas gan notikumos, gan komunikācijā, gan veselīgās diskusijās starp kino nozares pārstāvjiem," atzina LKS vadītājs. Par valsts politikas kino nozarē īstenotāja - Nacionālā kino centra - vadītāju pavasarī kļuva kinokritiķe Dita Rietuma.

Kalnaellis atzina, ka šogad kino nozarē bijis daudz pozitīvu notikumu. Viņaprāt, šis bijis tāds ieskriešanās gads un nākamais reāli parādīs, cik spēcīga un potenciāla ir Latvijas filmu nozare.

Runājot par 2015.gadu, Kalnaellis uzskata, ka būs daudz jaunu pārsteigumu, jo sevi pieteikusi jauna spēcīgu režisoru paaudze, kurus atzinuši gan pašmāju lielmeistari, gan Eiropas spēlmaņi.

"Tas ir solis konstruktīvai virzībai uz priekšu un nākotnes mērķu attīstībai," teica Kalnaellis.

LKS ir profesionāla radoša organizācija, kas dibināta 1962.gadā un apvieno dažādu profesiju kinematogrāfistus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti