Kairiša «Janvāris» neturpinās cīņu par «Oskaru» kā labākā ārzemju filma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Režisora Viestura Kairiša spēlfilma "Janvāris", kas no Latvijas tika virzīta "Oskara" balvai ārzemju filmu kategorijā, nav iekļuvusi balvas "īsajā sarakstā" un līdz ar to cīņu šajā kategorijā vairs neturpina.

21. decembrī paziņoti ASV Kinoakadēmijas balvas "īsie saraksti" 10 kategorijās, tai skaitā tās lentes, kas turpinās cīņu par labākās ārzemju filmas balvu.

Šajā kategorijā katra valsts balvai piesaka savu pretendentu, un Latvija šogad virzīja Viestura Kairiša "Janvāri".

No 92 filmām, kas tika nodotas vērtēšanai, īsajā sarakstā iekļuvušas 15 lentes, tostarp kinodarbi, kas pirms pāris nedēļām konkurēja cīņā par Eiropas Kinoakadēmijas balvām – "Korsete" (Austrija), "Tuvu" (Beļģija), "Svētais zirneklis" (Dānija), "Rietumu frontē bez pārmaiņām" (Vācija), "Saint Omer" (Francija), "EO" (Polija) –, kā arī darbi no Argentīnas ("Argentina, 1985"), Kambodžas ("Return to Seoul"), Indijas ("Last Film Show"), Īrijas ("The Quiet Girl"), Meksikas ("Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths"), Marokas ("The Blue Caftan"), Pakistānas ("Joyland"), Dienvidkorejas ("Decision to Leave") un Zviedrijas ("Cairo Conspiracy").

"Oskaru" pasniegšanas ceremonija 2023. gada 12. martā norisināsies jau 95. reizi. Akadēmijas biedri par "Oskaram" izvirzītajām filmām balsos no 12. līdz 17. janvārim, nominantus paziņos 24. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti