«Kā Lupatiņi mainījās» ieguvusi speciālo balvu Čikāgas starptautiskajā bērnu filmu festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latviešu veidotā animācijas filma balvu festivālā ieguvusi kā labākā filma bērniem divu līdz piecu gadu vecumā. Čikāgas starptautiskais bērnu filmu festivāls ir lielākais filmu festivāls bērniem Ziemeļamerikā, ko ik gadu apmeklē 25 000 bērni un pieaugušie un noskatās 250 filmas no 40 dažādām valstīm.

Režisora Edmunda Jansona animācijas filma "Kā Lupatiņi mainījās" ieguvusi speciālo balvu Čikāgas starptautiskajā bērnu filmu festivālā, liecina festivāla mājaslapā publicētā informācija. Latviešu veidotā animācijas filma balvu festivālā ieguvusi kā labākā filma bērniem divu līdz piecu gadu vecumā.

Projekts par Lupatiņiem tapis, sadarbojoties izdevniecībai "Liels un mazs" un animācijas studijai "Atom Art". Grāmatas un filmas scenārija autore ir Inese Zandere, mākslinieks - Reinis Pētersons, bet filmas režisors ir Edmunds Jansons. Lupatiņi ir stāsti par četriem auduma bērniņiem - Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri dzīvo skaistā audumu mājiņā un iepazīst pasauli. Lupatiņi lieliski prot spēlēties, bet daudz kas cits viņiem vēl jāiemācās - kā uzvesties pie galda, kā dalīties un mainīties ar rotaļlietām, kā iet vannā.

Bet Latvijas un Igaunijas kopražojuma pilnmetrāžas animācijas filma "Lote un Mēnessakmens noslēpums" ieguvusi otro vietu pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā.

29.Čikāgas starptautiskais bērnu filmu festivāls notika no 26.oktobra līdz 4.novembrim. Tas ir lielākais filmu festivāls bērniem Ziemeļamerikā. Ik gadu festivālu apmeklē 25 000 bērni un pieaugušie, kuri noskatās 250 filmas no 40 dažādām valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti