«K.Sunī» - dāņu bērnu un jauniešu filmu programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 15.decembra Dānijas Kultūras institūts un kinoteātris "K.Suns" aicina ģimenes ar bērniem un skolu kolektīvus bez maksas apmeklēt Dānijas bērnu un jauniešu filmu programmu. Šī gada programmā tiks rādītas divas multiplikāciju filmas un trīs pilnmetrāžas mākslas filmas.

Atklāšanas seansā 15.decembrī plkst. 12 tiks demonstrētas divas animāciju filmas pašiem jaunākajiem skatītājiem - "Liesmiņa un Vates piciņa", kas ir sirsnīgs un aizkustinošs stāsts par šķietami nesavienojamu draudzību starp Liesmiņu, kas mitinās Uguns zemē, un Vates piciņu, kā arī animācija "Tīģeri un tetovējumi", kas stāsta par mazu bārenīti Maju, kura savas dienas vada onkuļa Sonija tetovēšanas salonā. Lai gan Majai ļoti patīk būt kopā ar Soniju un skatīties, kā viņš strādā, pats onkulis uzskata, ka tetovējumi un bērni ir samērā slikta kombinācija.

Bērniem, kas pērn ar interesi sekoja līdzi aizraujošajiem zēna-supervaroņa Skudrupuikas piedzīvojumiem starptautiskā Rīgas filmu festivāla bērnu filmu programmā, šogad ir iespēja redzēt filmas jaunāko trupinājumu - "Skudrupuika II: Sarkanās fūrijas atriebība", kurā nervus kutinoši piedzīvojumi mīsies ar sirsnīgas draudzības un uzticības apliecinājumiem. Filma guvusi augstu novērtējumu šī gada starptautiskajā Berlīnes filmu festivālā bērnu filmu kategorijā.

Pērn jau bija iespēja ielūkoties sarežģītajās Makša un viņa mammas attiecībās un šogad būs turpinājums. Filmā "Maksis - pēdējais pacietības piliens" četrpadsmitgadīgajam Maksim joprojām būs pārpratumiem pilnas nedienas ar viņa trako māmuķīti, kura par visām varītēm vēlēsies Maksi pamācīt par to, kuras no izvēlēm viņa dzīvē būtu tās pareizākās.

Pusaudžiem ļoti aktuālas tēmas būs vērojamas jauniešu piedzīvojumu drāmā "Bora Bora", kurā piecpadsmitgadīgā Mija cīnīsies par savu eksistenci skolā, kurā viņu ne visai ieredz.  Meitene patiesi brīva jūtas tikai tad, kad dodas skrējienā, kura laikā beidzot var būt pilnīgi viena un prom no visām skolas un ģimenes problēmām. Šāda skrējiena laikā viņai netīšam (vai varbūt arī tīšām?) ceļā pagadās puisis Zaks, kurš pamatīgi izmainīs viņas dzīvi.

Visas filmas tiks demonstrētas dāņu valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti