Jūrmalā atklās somu fotogrāfa Matti Outakoski foto izstādi «Viļņi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (J. Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā) 1.septembrī plkst. 16.00 tiks atklāta somu fotogrāfa Matti Outakoski foto izstāde “Viļņi”, informē izstādes rīkotāji.

Foto izstādes centrā ir kustība dabā, kuru mākslinieks centies iemūžināt, darbojoties dažādās ekspozīcijas tehnikās.

“Jau ilgi esmu gribējis nofotografēt vēja radīto kustību. Vējš ir ne tikai jūtams, bet arī redzams. Tā sauktā "dzīvā bilde" likās pārāk ikdienišķa. Ar ātro ekspozīciju (multiekspozīciju) uzņemta klusās dabas fotogrāfija var izskatīties labi, bet šī metode mani vairs nesaista. Pamēģināju garo ekspozīciju, kas padara fotogrāfiju nedaudz neskaidru, bet savukārt izceļ atsevišķas mazas detaļas,” atklāj mākslinieks. Nianses kustības attēlojumā atklāj pārmaiņas dabā, kā arī attēlo cilvēka un dabas attiecības laiku lokos.

Matti Outakoski dzimis 1953.gadā Helsinkos. Fotogrāfs dzīvo Tamperē un iepriekš darbojies arī kā žurnālists, producents un mūziķis. Matti Outakoski studējis mūziku Helsinkos, Bratislavā, Stokholmā un Vīnē, kā altists darbojies dažādos orķestros un kamermūzikas grupās Somijā. Apguvis arī viola d'amore spēli. Kopš 1984.gada strādājis par žurnālistu-fotogrāfu dažādās avīzēs, no 2002. līdz 2004.gadam bijis Kokolas un Lahti mākslinieku savienību kultūras producents. Kopš 2004.gada mājās audzinājis meitu.

Kopš 2010.gada mākslinieks galvenokārt nodarbojas ar fotografēšanu. Foto izstādes rīkotas Tamperē, Jūrmalā un Prāgā.

Fotoizstāde Jūrmalā būs skatāma līdz 20.oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti