Jūrmalā atklās fotostudijas «Aspazija» gada izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

4.decembrī plkst. 17 Jūrmalas pilsētas kultūras centrā tiks atklāta fotostudijas "Aspazija" gada izstāde. Tajā būs skatāmi 17 fotogrāfu darbi.

Izstādē tiks demonstrēti fotostudijas "Aspazija" fotogrāfu labākie darbi, kas tapuši pēdējā gada laikā. Izstāde aptver dažādu žanru fotogrāfijas - ainavas, portretus, aktus, kluso dabu, tās būs gan krāsainas, gan melnbaltas. Vienojošā tēma - "Vietas, lietas un cilvēki, no kuriem iedvesmoties". Kopumā būs redzamas vairāk nekā 30 fotogrāfijas.

"Uzmanības centrā - Rainis un Aspazija. Šis gads, kā zināms, ir Raiņa un Aspazijas gads. Izstāde saucas "Vietas, lietas un cilvēki, no kuriem iedvesmoties". Safotografēt Raini un Aspaziju mēs vairs nevaram, fotografēt māju, kur viņi dzīvoja, tas droši vien ātri apniktu, tāpēc ir vietas, kur viņi ir bijuši. Viņi ir iedvesmojušies no Jūrmalas, mēs arī esam iedvesmojušies no Jūrmalas," stāsta izstādes dalībnieks, fotogrāfs Andris Sīmanis.

"Viņi ir iedvesmojušies no Jūrmalas skaistajām vietām, no Jūrmalas dabas. Daudzi ir iedvesmojušies arī no cilvēkiem, kas dzīvo Jūrmalā. Kā mēs zinām, arī Jūrmala ir bagāta ar saviem māksliniekiem, radošiem cilvēkiem, bagāta ar kultūras dzīvi, un tas viss kopumā tiks atspoguļots arī izstādē," norāda fotogrāfe Una Liberte.

Fotostudija "Aspazija" dibināta 2009.gadā. Tās dibināšanā piedalījās septiņi cilvēki. Ideja par studijas dibināšanu pieder jūrmalniekam Andrim Sīmanim. Pirmā izstāde 2009.gada vasarā notika Aspazijas mājā. Gandrīz septiņu gadu laikā fotostudija "Aspazija" sarīkojusi vairāk nekā 40 izstādes, tai skaitā arī izstādes ārzemēs un studijas dalībnieku personālizstādes.

Izstāde būs apskatāma līdz 3.janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti