Jurģa Krāsona animācijas filma «Seja» sāk ceļot pa festivāliem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Izrādīta šovasar kultūras un mākslas festivālā „RojaL” un nupat arī Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā, kā arī saņēmusi žūrijas balvu festivālā „2Annas”, Jurģa Krāsona animācijas filma „Seja” uzsāk ceļu pa pasaules kinofestivāliem. Pirmā pietura – Tallinā notiekošais animācijas filmu festivāls „Animated Dreams”, kur notiks filmas „Seja” starptautiskā pirmizrāde.

Tallinā notiekošais animācijas filmu festivāls „Animated Dreams” (18.-22.11.), kas iekļaujas plašajā „Black Nights” programmā, jau sen kā izpelnījies animācijas profesionāļu uzmanību, un šogad tā programmā iekļautas arī divas Latvijā tapušas filmas – Jurģa Krāsona „Seja” un Edmunda Jansona „Roņu sala”, kas šogad tika izrādīta arī pasaules nozīmīgākajā animācijas filmu festivālā Anesī, Francijā.

Jurģa Krāsona filmas „Seja" centrā ir vīrs, kuram paša atspulgs spogulī ir tik ļoti svarīgs, ka pienāk brīdis, kad viņš vairs nezina, ko darīt, jo spogulis viņa seju vairs... nerāda. Absurdi sirreālās filmas stāstu uz papīra uzlicis scenārija autors Ivo Briedis, nofilmējis Mārtiņš Veļa, par māksliniecisko izpildījumu ir atbildīgs tās režisors Jurģis Krāsons, bet par muzikālo noformējumu – Andris Barons, savukārt producenta pienākumus pildīja gan J.Krāsons, gan Laila Pakalniņa. Pakalniņas jaunākā filma „Ausma” savu pirmizrādi, kā vēstīts, piedzīvos „Black Nights” programmā, un jau novembra beigās būs skatāma uz Latvijas kinoteātru ekrāniem, un tās – tāpat kā daudzu citu Pakalniņas filmu – mākslinieks ir Jurģis Krāsons.

No Tallinas „Seja” ceļos uz Kolumbijas galvaspilsētu, kur tā ir iekļauta Bogotas Īsfilmu festivāla konkursa programmā. Filma tika izvēlēta no vairāk nekā trijiem tūkstošiem darbu. Festivāls norisināsies 9.-15.decembrī.

„Seja” ir Jurģa Krāsona trešā režisētā animācijas filma. Divas iepriekšējās – „Melnā kaste” (2006) un „Norīt krupi” (2010) – izrādītas vairāk nekā astoņdesmit pasaules animācijas filmu festivālos, turklāt „Norīt krupi” bija iekļauta arī prestižajā Kannu kinofestivāla konkursa skatē un piedalījās cīņā par iekļūšanu Oskaru nominantu sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti