JRT seriāls «Aģentūra» tagad pieejams arī krievu un angļu valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunā Rīgas teātra (JRT) daudzsēriju mākslas filma “Aģentūra” no marta pieejama arī krievu un angļu valodā runājošajiem – skatītajiem iespējams izvēlēties titrus angļu valodā vai krievu valodā, vai skatīties krievu valodā dublētu filmu, informēja JRT pārstāvji.

“Aģentūra” pirmizrādi piedzīvoja 2020. gada 27. novembrī. JRT mākslinieciskais direktors un filmas režisors Alvis Hermanis atzīmēja: “Desmit sēriju mākslas filmu "Aģentūra" kopš decembra kopumā redzējuši vismaz 20 000 mūsu uzticamo skatītāju, šeit un visā pasaulē. Nezinu kā Latvijā, bet Eiropā nav dzirdēts ne par vienu teātri, kura jaundarbu šai pandēmijas un karantīnas sezonā būtu redzējis tik liels cilvēku skaits. Par to esam apmierināti. Un, protams, pateicīgi mūsu publikai par uzticību.”

JRT arī informēja, ka filma skatīta vairāk nekā 60 pasaules valstīs un ārpus Latvijas teritorijas visvairāk Lielbritānijā, Vācijā un Spānijā. No marta filmai ir iespējams izvēlēties titrus angļu valodā vai krievu valodā, vai skatīties krievu valodā dublētu filmu.  Tekstu krievu valodā tulkojis un ierunājis krievu dzejnieks, žurnālists un tulkotājs Sergejs Timofejevs.

“Aģentūras” notikumi risinās Rīgā un Latvijā 2020. gada vasarā. Sižeta centrā ir reklāmas aģentūra – klasisks birojs, kur profesionalitāte saduras ar apnikumu, romantiku un eksistenciālu apjukumu. Sižeta katalizators ir kāds noslēpumains gadījums, kas padara neskaidru visu, kas līdz šim ir bijis stabils un perspektīvs. Detektīvintriga izvēršas tuvplānu trillerī, kur nevainīgo laikam tomēr nav.

Filmas scenārija autori ir Alvis Hermanis un Jānis Joņevs ar aktieru piedalīšanos.

Operators inscenētājs: Mārtiņš Grauds.

Lomās: visi JRT aktieri un Latvijas Kultūras akadēmijas JRT studijas 3. kursa studenti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti