«Jēkaba un Mimmi» producenti nominēti animācijas balvai «Cartoon Movie Tribute»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 3. līdz 5. martam Bordo, Francijā, notiek animācijas pilnmetrāžas filmu kopprodukcijas forums “Cartoon Movie”, kur ik gadu tiek arī pasniegtas Goda balvas labākajam režisoram, producentam un izplatītājam. Šogad kategorijā “Gada producents” starp trim pretendentiem nominēta Latvijas studija “Atom Art” kopā ar saviem Polijas partneriem “Letko” par darbu pie programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” filmas - režisora Edmunda Jansona filmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”, medijus informē filmas pārstāvji.

Ikgadējais animācijas filmu forums “Cartoon Movie” ir dibināts 1999. gadā, tajā tiekas animācijas nozares pārstāvji no visas Eiropas. Katru gadu forumā piedalās vairāk nekā 900 profesionāļu – vadošās animācijas studijas, filmu izplatītāji un investori –, un katru gadu labākajiem no tiem tiek piešķirtas “Cartoon Movie Tribute” balvas, “lai izceltu īpašus sasniegumus, kompānijas un personības, kas pozitīvi un dinamiski ietekmē animācijas industrijas attīstību”.

Nominēto profesionāļu saraksts apskatāms foruma mājaslapā, balvas tiks pasniegtas 5. martā.

Foruma “Cartoon Movies” vēsturē vēl tikai vienu reizi nomināciju sarakstā iekļuvuši Baltijas animācijas profesionāļi – 2007. gadā labāko producentu četriniekā tika iekļauta igauņu “Eesti Joonisfilm” un Latvijas studija “Rija” par darbu pie filmas “Lote no Izgudrotāju ciema “(2006).

Papildu informācija par forumu “Cartoon Movie” pieejama foruma mājaslapā.

Edmunda Jansona pirmā pilnmetrāžas animācijas filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” pirmizrādi piedzīvoja apmēram pirms gada – 2019. gada 30. janvārī –, tā bija pēc kārtas piecpadsmitā filma Nacionālā ino centra programmā “Latvijas filmas Latvijas simtgadei”, un tās veidošanā savu radošo darbu ieguldīja arī scenārija autore Līga Gaisa, māksliniece Elīna Brasliņa, galvenais animators Mārtiņš Dūmiņš, producente Sabīne Andersone, izpildproducente Ieva Vaickovska, lomu ierunātāji Andris Keišs, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Nora Džumā, Eduards Olekts, Baiba Broka, Eduards Zilberts, Māra Liniņa un daudzi citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti