Dienas ziņas

Vai cilvēki vairās lietot uzturā cūkgaļu?

Dienas ziņas

Latgalē bērnudārzos trūkst vietu

Jaunieši veido īsfilmu par dzīvi laukos

Jaunieši veido īsfilmu par dzīvi laukos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vidzemes Augstskolas studenti izpētījuši, ka Latvijā iedzīvotāji arvien biežāk par savu dzīves vietu izvēlas pilsētu, jo uzskata, ka laukos nav ko darīt. Lai šo stereotipu lauztu, četri līdzīgi domājoši jaunieši, attīstot studiju laikā aizsākto projektu, visu vasaru pavadīja, veidojot īsfilmu „Braucam uz laukiem?”. Filma stāsta par uzņēmīgiem jauniešiem, kas laukos iekopuši paši savas saimniecības.

Pērn Oskars Brasliņš un Vita Anstrate mācību ietvaros aizsāka projektu „Jaunie lauki 2.0”. Mērķis – parādīt citiem, ka arī laukos iespējams attīstīt veiksmīgu uzņēmējdarbību. Abi jaunieši nu jau ir Vidzemes Augstskolas absolventi, taču studiju laikā aizsāktais projekts viņus iedvesmoja tālākiem darbiem. Visu vasaru Oskars un Vita braukāja pa Latvijas reģioniem, tikās ar citiem jauniešiem un gala rezultātā izveidoja īsfilmu „Braucam uz laukiem?”.

Gribam parādīt cilvēkiem, pārējai sabiedrībai, ka jaunieši, tiešām jaunieši – jauni cilvēki līdz 30 gadiem - spēj izveidot savu saimniecību, attīstīt biznesu un palikt dzīvot lauku reģionos,” uzsver Oskars. Ar viņu vienisprātis ir arī Vita: „Bieži mēs dzirdam, ka laukos ir slikti, ka visi brauc prom no laukiem, bet mums ir četri brīnišķīgi jaunieši, kuri paši saimnieko laukos, viņi attīsta savu uzņēmējdarbību, viņi mācās un arī pavada brīvo laiku interesanti.”

Īsfilmā pārstāvēti četri Latvijas reģioni. Stāsti veidoti par „Vectilgaļu” saimnieku Robertu Ločmeli, mājražotāju Inesi Matisāni, biškopi Uģi Grīnbergu un zemnieku saimniecības „Vaidelotas” saimnieku Mārtiņa Jātnieku. Oskars un Vita atzīst, ka darbs pie filmas veidošanas ne vienmēr ritējis tik raiti kā viņi vēlētos, taču ar gala rezultātu ir apmierināti.

„Man ir palikusi neatsverama pieredze. Nu tik apjomīgu darbu augstskolas laikā patiešām arī nebija iespējams veidot, jo tev sanāk visu pašam plānot, organizēt, domāt. Ir ļoti labi, ja ir atsaucīga komanda, uz kuru var paļauties,” tagad gandarīts ir Oskars

Jaunieši sola, ka īsfilma plašākam skatītāju lokam būs pieejama jau drīzumā -  arī lsm.lv. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti