Kultūras ziņas

"Bezgalīgo stāstu stāsts" Liepājas teātrī

Kultūras ziņas

Dzīvespriecīgā leģenda Maiga Grīnberga

Top NKC atbalstīta debijas filma "Spoguļvīrs"

Jaunā režisore Agnese Laizāne sāk īsfilmas «Spoguļvīrs» uzņemšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgā 13. oktobrī sākas jaunās režisores Agneses Laizānes īsfilmas „Spoguļvīrs” uzņemšana. Filmēšana notiks dažādās Rīgas vietās - Latvijas Universitātē, klubā „Piens”, Kronvalda parkā un citur, lsm.lv pavēstīja filmas producente Simona Poga.

Īsfilma „Spoguļvīrs” ir stāsts par identitātes meklēšanu - topošais jurists Viks, vīlies sevī, cenšas mainīties un izpatikt visiem, līdz pazaudē pats sevi. Viks iepazīstas ar noslēpumaino Spoguļvīru, kurš piedāvā viņam palīdzēt atgūt pašapziņu un kļūt tādam, kāds Viks vienmēr ir sapņojis būt. Viks piekrīt darījumam, turklāt reizēm Spoguļvīrs aizstāj Viku dažādās situācijās, pārsteidzot apkārtējos ne tikai ar agrāk nebijušu pašpārliecinātību, bet arī nekaunīgu rīcību, kuras dēļ tiek sabojātas attiecības ar tuvākajiem Vika draugiem. Drīz vien Vika dzīvē spoguļvīru ir tik daudz, ka viņš vairs nespēj to visu kontrolēt. Brīdī, kad viņš mēģina sacelties pret to – ir jau par vēlu, Viks ir pārāk jau attālinājies no savas būtības un kļūst par vienu no viņiem – cilvēku bez vārda, bez sejas un personības.  Būtisks filmas vizuālā stila un stāsta elements ir horeogrāfija – laikmetīgā deja, kas tapusi sadarbībā ar deju studiju „Dzirnas” un Latvijas Kultūras akadēmijas dejotājiem.

Galvenajās lomās: Nacionālā teātra aktieris Jurģis Spulenieks, Agnese Cīrule, Pēteris Galviņš, kā arī  Dailes teātra aktieris Artūrs Dīcis. Filmas komandā ir operators Valdis Celmiņš, mākslinieks Arnis Vatašs, producenti Simona Poga un Uldis Cekulis. Filmu producē "VFS Films" un "FreshStep Productions".

Šaurā dzīvoklī Rīgas klusajā centrā ierīkots filmēšanas laukums. Tiek filmēta epizode, kurā topošais jurists Viks sastop mistisku personāžu Spoguļvīru, kas sola puiša dzīvi sagriezt kājām gaisā.

„Viks ir intraverts cilvēks, kuram pārējā sabiedrība uzspiež to, lai viņš tomēr kļūst ektraverts, lai gan tas viņam nav nemaz nepieciešams,” stāsta Jurģis Spulenieks.

 Režisorei Agnesei Laizānei „Spoguļvīrs” ir pirmais darbs pēc Baltijas mediju skolas beigšanas. Galvenā varoņa saziņai ar zemapzināto režisore ir paredzējusi kustību teātra elementus, kā arī gaismu un kadra spēles. 25 minūšu garā filma top, pieaicinot kino profesionāļus un izmantojot profesionālu tehniku, kas nebūt nemaksā lēti.

No vairāk nekā 186 tūkstošiem, kas šogad atvēlēti debijas filmām, "Spoguļvīram" piešķirti 36 tūkstoši eiro. Režisore secina, ka summa nav maza, taču profesionāls kino prasa vairāk.

„Šis ir gana sarežģīts projekts, jo ir iesaistīti diezgan daudz cilvēki, tāpēc finansējums, no vienas puses, ir nepietiekams, bet, no otras puses, tas ir daudz, ja tev iedod 36 tūkstošus, tad esi priecīgs, ka vari taisīt filmu,” saka režisore

Ar Kino centra finansējumu pietiek filmas ražošanai. Līdzekļi pēcapstrādei un filmas pabeigšanai tiks piesaistīti atsevišķi. To, vai piešķirtais finansējums būs sevi attaisnojis, skatītāji varēs novērtēt nākamā gada rudenī, kad plānota „Spoguļvīra” pirmizrāde.

Filmas projekts jau ir pamanīts un atzinīgi novērtēts arī starptautiski un ticis nominēts Roberta Boša starptautiskās filmu kopprodukcijas balvai Vācijā.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti