Jāņos Latvijas Televīzija piedāvās izrādes un filmas lustīgam noskaņojumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jāņos Latvijas Televīzijas skatītājiem būs iespēja vērot gan iecienīto latviešu kino klasiku, gan kārtīgu svētku noskaņojuma devu iegūt no Latvijas Nacionālā teātra aktieriem.

Pirmssvētku dienā, 22. jūnijā, pulksten 15.00 LTV1 būs vērojams Latvijas Nacionālā teātra un Latvijas Televīzijas kopīgi veidots raidījums “Skroderdienas 4 olekšu distancē”. Režisores un scenārija autores Indras Rogas vadībā 2 metri pārrēķināti Blaumaņa laika mērvienībās, tādēļ mīļie “Skroderdienu” varoņi centīsies ievērot 4 olekšu distanci viens no otra. Uzmanības centrā, protams, būs “Silmaču” mīlētāji – Antonija, Elīna, Dūdars un Aleksis – un atgādinājums visiem mums pirmsjāņu laikā, ka “sirds palaikam nav valdāma ar paša prātu, ko nu vēl ar otra padomu”. Galvenajās lomās – Dita Lūriņa, Līga Zeļģe, Daiga Gaismiņa, Ainārs Ančevskis, Uldis Dumpis, Jānis Vimba, Igors Šelegovskis, Jurģis Spulenieks un citi.

"Skroderdienas 4 olekšu distancē"
"Skroderdienas 4 olekšu distancē"

Pulksten 18.20 būs skatāma obligātā Jāņu laika filma – “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”.

Zāļu dienā, 23. jūnijā, pulksten 12.10 būs skatāma 2016. gadā Druvienā spēlētā Nacionālā teātra “Skroderdienu” versija. 1986. gadā Druvienā tika spēlēta neaizmirstamā brīvdabas izrāde, tādēļ pirms četriem gadiem teātris atgriezās Druvienā, lai ar jaunu azartu un prieku brīvā dabā izdzīvotu Vidzemes sētas stāstu.

Pulksten 15.40 – leģendārā Jāņa Streiča filma “Mans draugs – nenopietns cilvēks”.

“Mans draugs – nenopietns cilvēks”
“Mans draugs – nenopietns cilvēks”

Pulksten 18.45 – televīzijas pirmizrāde dokumentālajai filmai “Senču balsis”. Filma veidota kā dūdu un bungu grupas “Auļi” ceļojums dažādu tautu dziedāšanas tradīcijās – no Mongolijas stepēm un rīkles dziedāšanas, līdz Austrijas Alpiem un jodelēšanai. Protams, būs arī stāsts par latviešu tradicionālo dziedāšanu.

“Senču balsis”
“Senču balsis”

Svētku vakarā – pulksten 21.05 LTV aicinās līgot kopā ar “Latvijas sirdsdziesmu”. Īpašajā retro koncertā skatītāji varēs salīgot, ziņģēt un dancot pie skanīgākajām latviešu ballīšu dziesmām, bet pēc tam varēs kavēties atmiņās par laiku bez distancēšanās – būs vērojams aizvadītā gada pasākuma “Līgosim krastmalā!” koncerts “Viena tante teica...”, kurā Raimonda Paula joku dziesmas Kristapa Krievkalna muzikālajā virsuzraudzībā izpildīja Ieva Kerēvica, Aija Vītoliņa, Ginta Krievkalna, Daumants Kalniņš, Jānis Apeinis un Andris Ērglis.

Koncerts “Viena tante teica...”
Koncerts “Viena tante teica...”

Jāņu rītā no pulksten 9.50 būs vērojams Aleksandra Leimaņa jautrāko filmu maratons – “Vella kalpi”, “Vella kalpi vella dzirnavās” un “Melnā vēža spīlēs”. Savukārt pulksten 14.50 LTV1 skatītājiem būs iespēja vērot latgaliešu vitalitātes apliecinājumu – izrādes “Latgola.lv” pirmo daļu. Vakarā – pulksten 21.15 būs skatāms izrādes turpinājums – “Latgola.lv 2”. Izrāžu ieraksti tapuši ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

“Latgola.lv”
“Latgola.lv”

Svētkos plānotas daudzas brīvdienas, tādēļ, lai nezaudētu svētku sajūtu, LTV atgādina, ka REPLAY.lv ir pieejami pilnīgi visi Z studijas koncerti.

Savukārt LTV7 svētkos piedāvās atpūsties no Jāņu tematikas, jo 23. un 24. jūnijā tur būs vērojams detektīvseriālu “Šekspīra un Hetavejs” un “Tēvs Brauns” maratons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti