Jāņa Norda topošā spēlfilma saņem prestižo «Eurimages» atbalstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Noslēgusies Eiropas Padomes fonda "Eurimages" kārtējā sesija, kurā 150 000 eiro atbalstu saņēmusi Jāņa Norda spēlfilma "Ar putām uz lūpām", kas ar Nacionālā kino centra atbalstu top studijā "Tasse Film". Filmas uzņemšana sākusies 2016.gada februārī, pirmizrāde gaidāma 2017.gadā. Galvenās lomas filmā atveido Vilis Daudziņš un Ieva Puķe.

Kā informē filmas producente, "Tasse Film" pārstāve Alise Ģelze, Eiropas Padomes fonds "Eurimages" finansiāli atbalsta filmu projektus, kas top kā kopražojumi starp vairākām Eiropas valstīm, konkursa kārtībā projekti tiek izskatīti četras reizes gadā. Šobrīd fondā apvienojušās 37 dalībvalstis, Latvija tām pievienojās 2001.gadā.

Kopš tā laika fondā "Eurimages" finansējumu izcīnījušas sešas ar Latvijas dalību veidotas pilnmetrāžas spēlfilmas (piemēram, "Modris" 2012.gadā un "Jāņu nakts" 2005.gadā), četras pilnmetrāžas animācijas filmas (starp tām "Lote no Izgudrotāju ciema" un "Trīs musketieri", abas atbalstītas 2004.gadā), viena dokumentālā filma ("Friči un blondīnes", atbalstīta 2007.gadā). Latvijas pārstāvis fondā "Eurimages" ir Nacionālā kino centra vadītājas vietnieks Uldis Dimiševskis.

Šajā "Eurimages" sesijā ar kopējo finansējumu 4 485 494 eiro atbalstītas trīs dokumentālās filmas un 13 pilnmetrāžas spēlfilmas. Atbalstu savām topošajām filmām saņem arī vairāki izcili Eiropas autorkino meistari - austriešu režisors Mihaels Haneke, vācietis Volkers Šlēndorfs, norvēģu režisors Joahims Trīrs un Vācijā dzīvojošais ukrainis Sergejs Lozņica, kura filma "Lēnprātīgā" ("A Gentle Creature") pilnībā tiks filmēta Latvijā, sadarbojoties ar studiju "Film Angels Studio".

Kā vēstīts, Jāņa Norda filma "Ar putām uz lūpām" ir stāsts par bijušo policistu Didzi, kurš pēc smagas auto avārijas cenšas uzsākt dienesta suņu apmācības biznesu. Didzim nezinot, viņa sieva Jana meklē romantisku piepildījumu, satiekoties ar gados krietni jaunāko Robertu. Kad Didža mīļotie suņi izbēg un kļūst par biedu pilsētas iedzīvotājiem, Didzis un Jana ir spiesti konfrontēt savus pagātnes dēmonus un atrast kopīgu valodu, lai novērstu tuvojošos nelaimi.

Stāsta pamatā ir Latvijas vidē adaptēts amerikāņu scenārista Meta Goseta darbs "Origin Of Species", kas 2013.gadā ieguva "Amazon Studio Awards" (ASV) kā labākais scenārijs. "Ar putām uz lūpām" būs mūsdienīga, skatītājiem atraktīva un starptautiski konvertējama filma, kas apvieno spraigu sižetu un psiholoģisko drāmu, izmantojot režisora prasmi emocionāli kāpināt un izspēlēt galveno varoņu psiholoģisko spriedzi - tā ir viena no Jāņa Norda veiksmes atslēgām arī iepriekšējās spēlfilmās "Mammu, es tevi mīlu" (2013) un "Amatieris" (2008).

Projekts "Ar putām uz lūpām" ir kopprodukcija starp Latviju, Poliju un Lietuvu. Sadarbības partneri Lietuvā ir kompānija "ArtBox", producents Kestutis Drazdauskas, ar kuru sadarbība tika uzsākta jau pie spēlfilmas "Mammu, es tevi mīlu". Polijas puses kopproducents ir kompānija "Papercut", producentes Klaudia Smieja un Beata Rzezniczek. Filmai piesaistīts viens no talantīgākajiem filmu māksliniekiem Lietuvā - Nerijus Narmontas, kā arī talanti no Polijas - grima māksliniece Agniezska Hodowana un montāžas režisore Agnieszka Glińska.

Jāņa Norda spēlfilma "Ar putām uz lūpām" ir studijas "Tasse Film" otrā pilnmetrāžas filma. tās pirmizrāde paredzēta 2017.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti