Izstādē «Rīgas paš/portreti» skatāmi rīdzinieku uzņemti foto darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tabakas fabrikā Rīgā 3.jūlijā tiks atklāta Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas izstāde "Rīgas paš/portreti". Iesaistot vairāk nekā 500 galvaspilsētas iedzīvotājus, kā arī atzītus fotogrāfus, izstāde piedāvās mūsdienīgu rīdzinieku portretu caur viņu pašu un mākslinieku acīm.

Projekts "Rīgas paš/portreti" apvieno laikmetīgo mākslu ar iedzīvotāju līdzdalību, unikālā veidā izceļot mūsdienu Rīgas raksturu. Izstādes autori ir paši rīdzinieki - simtiem iedzīvotāju no Ķengaraga, Juglas, Torņkalna, Bolderājas un citām apkaimēm, kuri izveidojuši savus pašportretus radošās darbnīcās ar vietējiem un ārzemju māksliniekiem. Bet pazīstami Latvijas fotogrāfi - Iveta Vaivode, Andrejs Strokins, Kaspars Goba, Andris Kozlovskis un Aija Bley - radījuši jaunas portretu sērijas un multimediju darbus, kur galveno lomu ieņem rīdzinieki. Izstādē redzami arī leģendārā Argentīnas fotogrāfa Markosa Lopeza šopavasar radītie rīdzinieku portreti krāšņajā "Pop Latino" stilā.

Iesaistot dažādu apkaimju, paaudžu un tautību rīdziniekus, izstāde ļaus katram ieskatīties acīs tuvākiem un tālākiem kaimiņiem un novērtēt savas pilsētas dažādību. Dažādajos darbos būs redzami Pārdaugavas jaunieši savās dzīves telpās, Bolderājas azerbaidžānu kopiena piknikā pie dabas, Juglas neredzīgā ciemata iedzīvotāju veidoti pašportreti mālā, jūrnieki, kuri nofotografējušies vēsturiskajā multigrāfijas tehnikā, Autoostas fotobūdiņā noķerti kolorīti rīdzinieki un vēl daudzi citi.

Izstāde "Rīgas paš/portreti" būs skatāma no 4. Līdz 27.jūlijam Tabakas fabrikā Rīgā, Miera ielā 58. Ieeja izstādē ir bez maksas.

Izstādes laikā notiks arī radošās darbnīcas un akcijas, sniedzot iespēju ikvienam apmeklētājam piedalīties un izveidot savu pašportretu. Tāpat darbi būs skatāmi pilsētvidē - sabiedriskā transporta pieturās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti