Izstāde - jahtas «Spaniel» sajūtu atklāšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 25.marta līdz 3.aprīlim tirdzniecības centrā „Galerija Centrs” Rīdzenes ielā skatāma izstāde par burāšanu „Jahtas SPANIEL sajūtu jūra”, kuru organizē Latvijas Burāšanas mācību asociācija (LBMA), informē asociācijas valdes priekšsēdētājs Uģis Lībietis.

Izstādē redzamo fotogrāfiju autori ir gan profesionāli un pieredzes bagāti fotogrāfi kā Andris Kozlovskis (FujiFilm), Ojārs Griķis, Raimonds Rāts, gan arī „Spaniel” komandas biedri, kuri tvēruši mirkļus no burāšanas un ikdienas sadzīviskām situācijām, stāsta asociācijas biedre Ilona Skorobogatova.  Visus autorus vieno burāšanas pieredze uz jahtas „Spaniel”.

Ilona Skorobogatova par "Spaniel" fotoizstādi
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

Izstādes mērķis ir pastāstīt plašākai sabiedrības daļai par tāljūras burāšanu uz vienas no Latvijā pazīstamākajām jahtām „Spaniel”. LBMA vēlas popularizēt burāšanu kā visiem pieejamu brīvā laika pavadīšanas veidu, īpaši uzrunājot jauniešus un aicinot tos izbaudīt arī sacensību garšu, piedaloties pasaulē lielākajā jahtu un burukuģu regatē „The Tall Ships Races”. Daļa no izstādītajiem fotoattēliem būs no 2015. gada vasarā Baltijas jūrā īstenotā starptautiskā projekta „Sail4entrepreneurShip”, kura laikā 20 jaunatnes darbinieki un līderi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ar divām mācību buru jahtām („Spaniel”un „Lietuva”) veica divu nedēļu mācību pārgājienu Baltijas jūrā.

“Daloties ar iemūžinātajiem foto mirkļiem no jahtas „Spaniel” dzīves, vēlamies lauzt pastāvošos maldīgos priekšstatus par burāšanu kā ekskluzīvu un tikai ierobežotai sabiedrības daļai pieejamu atpūtas veidu”. Tā par izstādes centrālo vēstījumu stāsta LBMA valdes priekšsēdētājs Uģis Lībietis, norādot, ka pieteikties jahta „Spaniel” komandā var ikkatrs, kurš kaut reizi ir iedomājies par vēja un jūras spēka savaldīšanu burājot.

Jahta „Spaniel” ir atvērts burāšanas entuziastu loks, kas piedāvā iespēju ikvienam, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu, izmēģināt savus spēkus burāšanā. Šodien savu sapni par sajūtu jūru ir izbaudījuši teju 500 burātgribētāji, kuri sevi pārbaudīja, piedaloties „Spaniel” piedzīvojumā - starptautiskās regatēs.

Jahta „Spaniel” ir vienīgā Latvijas okeāna klases jahta, kura kopš 1998.gada regulāri piedalās starptautiskās burāšanas mācību organizācijas „Sail Training International” organizētajās ikgadējās mācību regatēs „The Tall Ships Races”. Līdz šim „Spaniel” uzrādījusi teicamus rezultātus, kļūstot par visbiežāk uz goda pjedestāla kāpušo komandu, saņemot 19 godalgas 44 sacensību posmos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti