Izsludina pieteikšanos īsfilmu konkursam «Short Riga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izsludināta pieteikšanās īsfilmu konkursam "Short Riga", lsm.lv pavēstīja konkursa rīkotāji. Konkurss tiek rīkots 2. Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) ietvaros, kurš šogad norisināsies no 15.līdz 25. oktobrim. Īsfilmu konkursā jaundarbi tiek pieņemti trīs dažādās kategorijās: starptautiskā īsfilma, Baltijas studentu īsfilma, kā arī Baltijas mūzikas videoklips. Konkursa laureātu filmas tiks izrādītas festivāla īsfilmu programmu ietvaros.

“Mūsuprāt, tieši īsfilma ir laikmetīgā avangarda īstās mājas kino pasaulē. Jo īsfilma ir tas formāts, kurā autors pēta un eksperimentē. Izvērtējot starptautiskā īsfilmu konkursa pieteikumus, mēs lūkosimies ne vien pēc jauniem un pārsteidzošiem stāstiem, bet arī pēc izaicinošas mūsdienu kino valodas – tādas īsfilmas, kasatļaujas apšaubīt robežas,” stāsta “Short Riga” programmas direktore Anna Veilande Kustikova. 

Studentu filmu konkurss ir iespēja jaunajiem Baltijas kino skolu talantiem parādīt sevi. Programmas mērķis – izrādīt filmas, kuras uzrāda plaukstošu autorību, kura vēlāk var kļūt par reģionā vai pat visā Eiropā atpazīstamu rokrakstu.

Šogad Rīgā pirmo reizi notiks arī Baltijas mūzikas videoklipu konkurss. Mūzikas videoklipu žanrs jau sen vairs nav tikai ilustrācija kompozīcijai; tas kļuvis par pašpietiekamu kustīgā attēla mākslas žanru. 

Darbu iesniegšanas termiņš starptautiskajā konkursā un mūzikas video konkursā - 31. maijs, studentu filmu konkursā – 1. jūlijs. Konkursu atlases komisija strādās līdz augusta beigām, kad tiks izziņoti rezultāti. Sīkāka informācija un iesniegšanas noteikumi šeit!

Šogad Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros – arī Latvijas nacionālais filmu konkurss «Lielais Kristaps», dokumentālo filmu programma, European Script Meeting pasākumi un plašas jaunāko Eiropas filmu un tematiskās programmas. Tas viss – desmit dienu laikā jaunās Eiropas jaunajā centrā - Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti