Izsludina pieteikšanos īsfilmu festivālam «Starmetis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Jaunu īsfilmu festivālu, kura mērķis ir atklāt un atbalstīt jaunus talantus filmu veidošanā, kā arī veicināt Latvijas kino attīstību, izsludina tirdzniecības parks “Alfa”. Konkursa darbus var iesniegt līdz 5. maijam, tos vērtēs un ekspertu konsultācijas sniegs kino kritiķe Dita Rietuma, režisors Jānis Nords un kino producents Roberts Vinovskis.

Festivālam “Starmetis”, kura tēma ir “Vairāk, nekā tu gaidīji”, ir aicināti pieteikties kino entuziasti, kā arī esošie un topošie kino profesionāļi no Latvijas, kuri scenāriju konkursa kārtībā var pretendēt uz vienu no trim konkursa piešķirtajiem finansējumiem īsfilmas realizēšanai - katru 2000 latu apmērā.

“Esmu pārliecināts, ka pateicoties šim festivālam ieguvēji būs daudzi - jaunajiem talantiem ir iespēja saņemt profesionālas konsultācijas un padomus no Latvijas kino industrijas labākajiem no labākajiem ekspertiem. Savukārt pārējai sabiedrībai šis festivāls būs lieliska iespēja iepazīt Latvijas kino nozares jaunumus, atklāt jaunas kino industrijas zvaigznes un vēlreiz pārliecināties, ka mums, Latvijā, ir izcili kino jomas talanti, kas ir un būs pasaulē atzīti, novērtēti!” saka konkursa idejas līdzautors Zigmunds Vīķis.

Konkurss notiks vairākās kārtās. Pirmajā kārtā pieteiktos scenārijus vērtēs kompetenta žūrija, ņemot vērā vērtēšanas nosacījumus - atbilstību tematam “Vairāk, nekā tu gaidīji”, oriģinalitāti un scenārija īstenošanas iespējamību. Otrajā posmā pretendentiem, kurus atlasīs žūrija, būs klātienē jāprezentē sava ideja, un jau 17. maijā tiks nosaukti trīs labākie scenāriju autori, kuriem tiks segti izdevumi īsfilmas realizēšanai 2000 latu apmērā.

Finansējuma saņēmušo īsfilmu pirmizrāde notiks 23. augustā kino “Cinamon”. Festivāla laikā tiks rādītas ne tikai šīs trīs īsfilmas, bet arī citas Latvijā uzņemtas īsfilmas. Festivāla ietvaros izrādītās filmas cīnīsies par “Grand Prix”, ko noteiks konkursa žūrija un “Skatītāju simpātija” balvu. “Grand Prix” saņēmušās filmas autors saņems līdzfinansējumu filmas iesniegšanai trijos starptautiskos kino festivālos.

Detalizēta informācija par konkursa nolikumu ir pieejama t/p “Alfa” mājas lapā www.alfaparks.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti