Izsludina pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam «Latvijas kods. Latvija šodien»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Televīzija sadarbībā ar Valsts kultūrkapitāla fondu (VKKF) un Nacionālo kino centru (NKC) izsludina konkursu “Latvijas kods. Latvija šodien”, kas norisināsies jau sesto gadu pēc kārtas.

Šogad paredzēts atbalstīt vismaz sešu dokumentālo īsfilmu izveidi. Konkursa pieteikumus var iesniegt no šī gada 25. janvāra līdz 27. februāra pulksten 16.00.

“Tas ir unikāls projekts Latvijas dokumentālajā kino, īpaši laikā, kad valsts atzīmē simtgadi. Mēs aicinām dokumentālistus meklēt vēl līdz šim neizstāstītus stāstus, kas caur autoru vēstījumu veidotu dziļāku izpratni par to, kas šobrīd notiek mūsu sabiedrībā, kā arī piedāvātu interpretāciju par būtisku notikumu ietekmi uz šodienas Latvijas realitāti,” par mērķiem stāsta projekta “Latvijas kods. Latvija šodien” vadītāja Zane Valeniece.

Tāpat kā citus gadus, arī šogad piesaistītie jomas eksperti gan no Latvijas, gan ārzemēm strādās ar filmu radošajām komandām, lai kopīgi vienotos par filmas struktūru, filmēšanas plānu un palīdzētu režisoriem pēc iespējas veiksmīgāk pastāstīt savu stāstu.

Piecu gadu laikā ir tapušas 28 dokumentālās īsfilmas un projekts ir veiksmīgi sevi pierādījis kā profesionālu un atpazīstamu zīmolu Latvijas dokumentālā kino jomā, ko augstu novērtējuši gan televīzijas skatītāji, gan kino profesionāļi. Piemēram, pērn režisora Kārļa Lesiņa filma “Vectēva tēvs”  ieguva nacionālo kinobalvu “Lielais Kristaps” kā labākā debijas filma. Tāpat filma ieguvusi galveno balvu Turcijas festivālā “International Bosphorus Film Festival”, kategorijā „Labākā starptautiskā dokumentālā īsmetrāžas filma”.

Visas iepriekšējo gadu filmas var noskatīties sabiedrisko mediju atskaņotājā replay.lv, bet LSM.lv portāla angļu valodas versijā filmas iespējams noskatīties ar angļu subtitriem.  

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Televīzijas mājaslapā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti