Iznācis pirmais spēlfilmas «Jelgava ‘94» tīzeris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jura Podnieka studija publicējusi pirmo spēlfilmas “Jelgava ‘94” tīzeri. Jāņa Joņeva romāna ekranizācijas pirmizrāde gaidāma 18. septembrī, bet no 20. septembra filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Filmas stāsta centrā ir četrpadsmitgadīgais Jānis, Jelgavas puika ar “zubra” līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nepamanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lapaspusi Jelgavas pusaudža dzīvē – ir jāspēlē grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un galu galā līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki.

Tas ir laiks, par kuru pieaugot, ļoti iespējams, būs kauns, bet tikpat iespējams, ka tas izrādīsies pats labākais dzīves periods. Filmas stāsts risinās uz 1994. gada notikumu fona – cietumnieku izbēgšana Jelgavā, mūzikas ierakstu nelegālais tirgus, Kurta Kobeina nāve.

Filma tiek veidota Jura Podnieka studijā. Režisors Jānis Ābele, scenārija autors Matīss Gricmanis, operators Aigars Sērmukšs, mākslinieks Aivars Žukovskis, producente Antra Cilinska. Šī būs debijas filma jaunajiem aktieriem Bruno Biteniekam, Aleksim Tauriņam, Endijam Žukam, Elizabetei Zviedrei. Filmā piedalās arī tādi pazīstami kā aktieri Andris Keišs, Guna Zariņa, Ieva Puķe, Kaspars Gods, Māra Ķimele, Elīna Vaska, Jānis Jarāns un citi.

Filma saņēmusi Nacionālā kino centra finansējumu. Tās tapšanu atbalsta Jelgavas pilsētas pašvaldība, “Fortum” un Latvijas Zaļais punkts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti