Kultūras ziņas

Naumova un Kunnapu dziedinošās gleznas

Kultūras ziņas

Svinīgā pieņemšana Mūzikas akadēmijā

"Izmisums" – Kārļa Lesiņa debijas spēlfilma

«Izmisums» – Kārļa Lesiņa debijas spēlfilma nodota skatītāju vērtējumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar mistisko drāmu “Izmisums” pilnmetrāžas kinorežisoru pulkam pievienojies Kārlis Lesiņš, kurš sevi jau pierādījis dokumentālo un īsmetrāžas filmu jomā, divas reizes saņemot arī Nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps”. 9. janvārī kinoteātrī “Splendid Palace” pirmizrādi piedzīvoja jaunā režisora debijas spēlfilma “Izmisums” – dziļi personisks darbs, kura centrā ir Kārļa Lesiņa paša piedzīvotais.

Filmas “Izmisums” galveno varoni Gati dzīvē piemeklējusi melnā strīpa. Zaudējis darbu un meiteni, puisis spiests atgriezties bērnības mājā un atmiņās. Tas rada satricinājumu, kas neatgriezeniski ietekmē jaunā cilvēka psihi un garīgo veselību. Filmas stāsts balstīts uz režisora personīgo pieredzi.   

Man personīgi kā režisoram ir visvieglāk runāt par tām tēmām, kuras pats piedzīvojis esmu un gājis cauri. Esmu godīgs, atklāts pret skatītāju un ticu, ka skatītājs to novērtē,” stāsta Kārlis Lesiņš.

“Darbs pie filmas bija personīgs, bet arī tāds vajadzīgs. Tā bija kā tāda terapija, kurā tu izej visam tam cauri vēlreiz, un kino piedāvā to brīnišķīgo iespēju to redzēt no malas.”

Darbs pie spēlfilmas “Izmisums” režisoram Kārlim Lesiņam ilga trīs gadus, un tā ir debija pilnmetrāžas kino. Radošajā komandā ir jaunie kino profesionāļi – operators Mārtiņš Jurevics, mākslinieks Gints Sippo un gaismu mākslinieks Toms Ločmelis. Filmas galvenā varoņa lomā – teātra un kino aktieris Kaspars Zāle.

Pēc filmas pirmizrādes režisors Pēteris Krilovs dalās pārdomās:

“Man ļoti patīk kameras darbs, man ļoti patīk vizuālais risinājums, patīk darbs ar aktieriem kā tipāžiem. Labi piemeklēti aktieri. Tā kā principā sastāvdaļas ļoti brīnišķīgas. Profesionāli varētu vēlēties viengabalaināku un skaidrāku.”

Latvijas kinoteātros Kārļa Lesiņa mistiskā drāma “ Izmisums” skatāma no 10. janvāra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti