Izdots filmas «Freimis. Mārtiņš Freimanis» DVD

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Iznācis kinorežisora Arvīda Krieva dokumentālās filmas "Freimis. Mārtiņš Freimanis" DVD, lsm.lv pavēstīja Mārtiņa Freimaņa fonda pārstāvji.

DVD prezentācija notika 7. februārī - mūziķa un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa piemiņas pasākumumā viņa 38. dzimšanas dienā kinoteātrī „Splendid Palace”.

Martiņa Freimaņa talanta cienītājiem pasākumā bija iespēja vēlreiz iepazīt Mārtiņu kinorežisora Arvīda Krieva dokumentālajā filmā „Freimis. Mārtiņš Freimanis”. Filma pirmizrādi piedzīvoja 9. novembrī Aizputē. Pēc tās tika veikti skaņas un citi uzlabojumi, lai sagatavotu filmu izdošanai DVD formātā.

7. februārī pārpildītajā kinoteātra "Splendid Palace" lielajā zālē valdīja svētku noskaņojums pirms filmas pirmizrādes Rīgā. Ar Freimaņa dziesmu popūriju klausītājus priecēja koris "Mūza" (mākslinieciskais vadītājs Guntis Cimiņš), kā arī Mārtiņa draugi – Valters Frīdenbergs un Aija Andrejeva, kura šajā dienā Mārtiņam sagādāja īpašu dāvanu – dziesmu „Vēstules spoguļrakstā”. Dziesmas mūzikas autors ir Kārlis Būmeisters, bet vārdu autore – Maija Kalniņa.

Pasākuma apmeklētājus uzrunāja kinorežisors Arvīds Krievs, kā arī nodibinājuma „Mārtiņa Freimaņa fonds” dibinātājs Guntars Račs, prezentējot dokumentālas filmas „Freimis. Mārtiņš Freimanis” DVD.

Filmas DVD pieejams Mārtiņa Freimaņa fonda mājaslapā.

Filmas „Freimis. Mārtiņš Freimanis” seansus visā Latvijā no 20. februāra ar  VKKF un NKC  "Latvijas filmu maratona" atbalstu organizē Latvijas Kinematogrāfistu savienības projekts "Kino visiem un visur Latvijā".

Filmā „Freimis. Mārtiņš Freimanis” izmantoti režisora rīcībā esošie unikālie videomateriāli, jo, dzīvojot kaimiņos, Mārtiņš viņam uzticējies vairāk nekā citiem žurnālistiem, reportieriem, kas par viņu rakstījuši. Ideja par filmas veidošanu režisoram bijusi jau sen, un daudzus gadus tika filmēta Mārtiņa dzīve visā tās daudzveidībā. Sadarbībā ar nodibinājumu „Mārtiņa Freimaņa fonds”, pagājušajā gadā tika vākti ziedojumi, lai realizētu ieceri par filmu. Un nu tā ir gatava!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti