Izbeidz «Rīgas kinostudijas» tiesiskās aizsardzības procesu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izbeigusi "Rīgas kinostudijas" tiesiskās aizsardzības procesu, aģentūra BNS uzzināja tiesā. Sīkāku informācija tiesas pārstāvji pagaidām nesniedza.

"Rīgas kinostudija" vairakkārt norādījusi, ka bez tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanas tai draud maksātnespēja un likvidācija. Turklāt uzņēmumi "Šmerļa terases" un "VK Terases" pērn vērsās tiesā, prasot "Rīgas kinostudijas" maksātnespējas pasludināšanu, taču šogad janvārī abi pieteikumi tika atzīti par nepamatotiem.

Tīmeklī atrodamā informācija liecina, ka "Rīgas kinostudija" ir dibināta 1948.gadā un ir vecākā kinostudija Latvijā. Pašreizējās telpās – Šmerļa ielā 3 – "Rīgas kinostudija" darbojas kopš 1961.gada, un tajā uzņemts vairāk nekā 180 mākslas un dokumentālo filmu. Padomju gados "Rīgas kinostudija" bija galvenā filmu ražošanas bāze, kurā tapa lielākā daļa Latvijas kino darbu, bet pēc Padomju Savienības sabrukšanas filmu ražošana "Rīgas kinostudijā" apsīka.

1990.gadā "Rīgas kinostudija" beidza pastāvēt kā vienots veselums un kinoražošanas centrs. To sadalīja, izveidojot "Rīgas kinostudiju" kā filmu ražošanas tehnisko bāzi un piecas atsevišķas mazas radošās studijas ‒ filmu studiju "AL KO", piedzīvojumu un kriminālo filmu studiju "Dekrim", filmu studiju "Trīs", zīmēto un leļļu animācijas studiju "Dauka" un "Rīgas dokumentālo filmu studiju".

Saskaņā ar datubāzē "Lursoft" publicēto informāciju "Rīgas kinostudijas" lielākie akcionāri ir Apvienotajā Karalistē reģistrēti uzņēmumi "Riga Motion Pictures Distribution Limited" (37%) un "Riga Motion Pictures Development Limited" (26,36%), kā arī Kultūras ministrija ar 24,31% akciju. Šie dati gan var būt neprecīzi, jo "Rīgas kinostudija" ir akciju sabiedrība un akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta.

Pagājušā gadā "Rīgas kinostudija" strādāja ar 138,7 tūkstošu latu apgrozījumu un cieta 185,3 tūkstošu latu zaudējumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti