Panorāma

Sākas "Summertime – ielūdz Inese Galante"

Panorāma

Likuma vara Polijā

Hobijs pārvēršas profesijā

Ivars Galenieks - sertificēts «Google» 360 grādu fotogrāfs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

 

Savulaik Latvijā labi pazīstamais džeza mūziķis Ivars Galenieks jau kādu laiku dzīvo Lielbritānijā. Viņš joprojām arī muzicē, taču pirms diviem gadiem nolēma pārvērst profesijā kādu citu savu hobiju - fotogrāfēšanu. Galenieks nokārtoja eksāmenus, lai kļūtu par sertificētu „Google” 360 grādu ielas skatu fotogrāfu.

"Google" sertificētie profesionālie fotogrāfi ir specializējušies 360 grādu fotogrāfiju veidošanā, viņiem arī ir pieeja "Google" rīkiem, lai ievietotu sagatavoto materiālu interaktīvajās kartēs internetā. Tā ir laba bezmaksas reklāma ne tikai biznesiem, bet arī dažādām organizācijām.

"Tas ir interesants vieds, kā cilvēki var plānot savu ceļojumu un arī mācīties. Anglijā Bakingemas pilī ir šī tūre un "British Museum" ir. Šīs iestādes ir uzskatījušas par vajadzīgu šādas tūres likt," stāsta Ivars Galenieks. "Varam pastaigāties, varam palūkoties apkārt, kā tas izskatās, varam piezūmēt iekšā, kas tur rakstīts ir."

Noričā dzīvojošo Ivaru Galenieku var atrast "Goggle" profesionālo fotogrāfu sarakstā, arī vietējā britu avīzē nesen bija raksts par Latvijā dzimušo fotogrāfu. Taču pirms un pēc ierašanās Apvienotajā Karalistē Ivars daudzus gadus ir strādājis par klavieru skaņotāju un atjaunotāju, viņš ir arī kādas grāmatas autors.

"Cilvēki ļoti droši iepērkas bez speciālistu vērtējuma, bet tas noved pie tā, ka bieži nākas cilvēkam pateikt – ar šo instrumentu neko vairs nevar darīt. Man bija viens tāds periods, kad bija bieži šādas situācijas, un tad es domāju – nu, ko man darīt, ko lai es daru? Un tad izdomāju uzrakstīt par to," stāsta Galenieks.

Grāmatas tapšanā nācis palīgā kāds klients, kurš palīdzējis ar grafikas darbiem un drukāšanu. Šobrīd visa grāmatas tirāža interneta veikalā "Amazon" jau izpirkta.

Ivars ir profesionāls mūziķis, viņš ir beidzis Latvijas Mūzikas akadēmiju, tolaik sauktu par konservatoriju. Šobrīd viņu var sastapt, spēlējam Noričas Filharmonijas orķestrī un dažādās džeza grupās.

"Latvijā cilvēki ir ļoti iekšā mākslā un mūzikā, un radošā darbībā. Šeit ir diezgan daudz arī tās pašas rutīnas, no kā es vienmēr cenošos kratīties vaļā," saka Galenieks.

Ģitārists Pols Hills vērtē Galenieku kā "brīnišķīgu džeza mūziķi un brīnišķīgu klasisko izpildītāju".

"Mēs sanākam kopā, un es varu saukt jebkuru skaņdarbu, un viņš to var nospēlēt," norāda Hills.

"Viņš improvizē, viņam pat nevajag notis. Tikai pasaki, kāda dziesma jāspēlē, un viņš to izdarīs perfekti," piebilst saksofonists Martins Ītens.

Augustā ieplānots doties uz Latviju - ne tikai, lai apciemotu radus un draugus, bet arī lai papildinātu "Google"` karti ar iespējami daudzām Latvijas vietām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti